16. 2. 2021

Novinka pod lupou: The Equalizer (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Equalizer
Žánr drama, krimi, akční
Stanice CBS
Premiéra 7. 2. 2021
Vysílání neděle, 20:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tajemná žena se záhadnou minulostí využívá své pokročilé dovednosti k tomu, aby pomáhala těm, kteří už se nemají na koho jiného obrátit

Trailer

A jaký je náš ortel?

Čekala jsem to horší. Jasně, QL jako akční hrdinka vypadá zábavně, ale samotný případ se mi docela líbil. Pilot příjemně utekl a po jeho zhlédnutí si dokážu představit, že si dávám maraton tohoto seriálu.

Nečekám od toho žádnou velkou srdcovku, spíš guilty pleasure. Nemohla jsem jinak, než si vzpomenout na vaše komentáře o Čvančarové, která se honí za pachateli. Tady je to to samé v bledě modrém, seriál asi nejde brát úplně vážně. Ale o tom to vesměs nebývá, seriály jsou pro diváky útěk od reality, tak proč by ten útěk nemohl být tak trošku fantasy?

Deepfake video mi připomnělo tu naši domácí kauzu s Verešovou :-) Trošku jiné video, ale to označení deepfake se snáší poslední dobou ze všech stran, takže od tvůrců bylo chytré, že ho zakomponovali i do samotného prvního případu.

Ten pak byl zábavný, zajímavý, akční, prostě mu nechybělo nic, takže jsem neměla šanci se začít nudit. Někdy sice padaly informace moc snadno do klína, ale když nad tím nebudete moc přemýšlet a jen si budete užívat sledování, uděláte dobře.

Jedinou výtku vidím v dceři hrdinky, která se chovala jako namyšlený fracek a vůbec mi do příběhu nepasovala.

Suma sumárum, čekala jsem to horší. Nejde o hitparádu, ale příjemnou oddychovku, která pobaví a nabídne únik od reality. Jde tak ruku v ruce s dalšími CBS kousky, kterým pověst nekazí.

  • nenáročná akční zábava
  • snadno se sleduje
  • QL jako akční hrdinka
  • mimořádně otravná dcera
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Do seriálu jsem šel s velkým odstupem, jelikož jsem si jako hlavní akční postavu nedokázal představit „silnější“ dámu jako je Queen Latifah, která však očividně trochu zhubla, takže to nebylo až tak do očí bijící, jak jsem se původně obával. Ale ani tento úbytek váhy moc nepřidal na akčních sekvencích, kdy jsme se dočkali snad pouze jedné, která se sice snažila vypadat rychle a akčně, ale přitom byla v určitých záběrech dosti pomalá a nekontaktní. Zbytek akčních scén se udál převážně za kamerou, kdy jsme viděli pouze lidičky ležet na zemi a spinuškat. Postavově mi Robyn McCall nevadila, docela zajímavá byla dynamika s náctiletou dcerou, zde však musím zmínit podle mě největší kámen úrazu celé první epizody a to je rasový podtext celé epizody, tedy chudáci mladé Afroameričanky a zlí privilegovaní bílí muži. Původní seriál jsem sice neviděl, ale oba filmy s Denzelem Washington jsou docela fajn a rozhodně tam takovýto podtext nebyl a jestli ano, tak nebyl takhle okatý.

Moc mi v pilotu nesedl kontrast technologií, kde na jedné stránce máme self-driving auto a na druhé GPS zařízení o velikosti telefonu, které bylo ještě připevněno neskutečně viditelně. Celkově se mi ale první epizoda docela líbila, nebyla sice nic extra a je tam rozhodně hodně prostoru pro zlepšení, ale sledovat se to dá. Možná je to tím, že jsem viděl filmy právě s Denzelem, ale moc mi nesedl ani case of the week formát, spíše jsem si představoval něco ve stylu Punishera od Netflixu, přesněji něco ve stylu druhé řady, tedy zajímavá zápletka zasazená do jedné série, jelikož mi tahle epizoda přišla strašně uspěchaná.

  • dynamika s dcerou
  • Queen Latifah jako Robyn McCall
  • akční sekvence
  • rasový podtext
  • case of the week formát
  • uspěchanost
60 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
BuBBleS

BuBBleS

Když jsem seriál zaregistroval, říkám si: "to by mohlo být fajn". Pak jsem uviděl plakát a hlavní...
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Nebolo to az take hrozne, taka odychovka. Teda jasne klise bolo asi vsetko tam , ale .. vlastne pravda...
před 3 roky
Alias

Alias

Aj v druhej časti obeť zas čierna. Ako tá rasová stránka je fakt vyhrotená. A som si myslel že robiť...
před 3 roky
Další články k tématu