18. 11. 2021

Novinka pod lupou: The Shrink Next Door (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Shrink Next Door
Žánr komedie, drama, minisérie
Stanice Apple TV+
Premiéra 12. 11. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Paul Rudd, Will Ferrell

O čem to je?

Černá komedie se inspiruje skutečnými událostmi a sleduje zvláštní vztah mezi psychiatrem hvězd Ikem a jeho dlouholetým pacientem Martym. Okouzlující Ike pomalu začíná přebírat Martyho život, dokonce se přestěhuje do jeho domu v Hamptons a převezme rodinný podnik. Seriál ukazuje, jak zdánlivě normální dynamika mezi doktorem a pacientem může přerůst v neočekávaně pohlcující vztah plný manipulace, převzetí moci a dysfunkce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Paul Rudd, náš letošní nejvíc sexy muž planety, vypadá na vrásku stejně jako v Přátelích před 18 lety. Zbožňuju ho a nemůžu brát vážně nikoho, kdo ho nemá rád. Jsem vůči němu předpojatá, očividně, a cokoliv, v čem se objeví, je rázem mnohem lepší, takže moje první (a hlavní) plus je jasné.

Každopádně ani zbytek obsazení nezaostával. Will Ferrell i Kathryn Hahn trojlístek ústředních postav skvěle doplnili, zejména teda Kathryn a její Phyllis mě neskutečně bavila, tam se casting povedl opravdu na jedničku. Už tady šlo vidět, a na základě toho lze do budoucna předpokládat, jak moc ujetý vztah mezi psychiatrem a pacientem bude. Měli mezi sebou skvělou dynamiku a jsem moc zvědavá, jak se dostanou až do flashforwardové situace, jež se objevila na začátku i na konci dílu.

Nečekejte však pilot nabitý akcí, je to takové poklidné, spíš upovídané, ale mi to vůbec nevadilo. Sem tam drámo, sem tam vtip, dobové zasazení taky super a ani to nebylo zbytečně dlouhé, jen nějakých 34 minut, které utekly jako voda. Přestože bych seriál nezařadila do žádného TOP žebříčku a žádnou srdcovku z něj necítím, z pilotu mám prostě dobrý pocit a těším se dál.

  • Paul Rudd!
  • Phyllis od Kathryn Hahn
  • dynamika mezi psychiatrem a pacientem
  • žádná srdcovka do budoucna
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Ani Rudda, ani Ferrella moc nemusím. Přesto ale pilot dokázal zaujmout. Je to jeden z těch zvláštních seriálů, na které koukáte s otázkou, zda je lepší se smát, nebo brečet. Absurdita tu vévodí, ale přijde mi, že zatím nepřekračuje tu tenkou hranici vkusu.

Po prvním díle mám v plánu kouknout i na další epizody. Jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet. Očividně lékařské metody psychiatra jsou dost nekonvenční a kontroverzní, ale efektivní. Už jsme měli možnost nahlédnout do budoucnosti, jak se osobnost hlavního hrdiny vyvine, a říct, že nastane obrat o 180°, je poměrně trefné. Jsem zvědavá, jak se dostane až do toho bodu, kde jsme ho viděli v první epizodě.

Zatím ale nadšením do stropu neskáču. Kouká se na to dobře, ale že bych byla nadšená a nedočkavě čekala na další díly, to se říct nedá. Půjde spíše o šílenou jízdu pro pobavení, kterou ale rychle po dosledování zapomenete.

  • příjemně rychle utíká
  • navnadí na další díly
  • snesitelné postavy
  • chybí tomu jiskra
  • pro mě osobně herecké obsazení
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Fruiko

Fruiko

Mi ten název hrozně evokuje: "Miláčku, zmenšil jsem naše děti." :D
před 2 roky
Další články k tématu