20. 7. 2021

Novinka pod lupou: The White Lotus (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The White Lotus (Bílý lotos)
Žánr drama, minisérie
Stanice HBO
Premiéra 11. 7. 2021
Vysílání neděle, 21:00
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává v prestižním tropickém resortu a sleduje dobrodružství zdejších hostů a zaměstnanců v rámci jediného týdne.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Úvodní scéna s Jakem Lacym mě hodně zaujala. Říkala jsem si, že by to mohl být fakt zajímavý a poutavý seriál. Jenomže nakonec byl ten úvod to nejzajímavější, co se v celé epizodě událo. Kvalitní herce se nedá popřít, i když teda Alexandra Daddario mi přišla naposledy fakt dobrá asi v Percym Jacksonovi. V takových jejích posledních 6 rolích, v nichž si ji teď vybavím, byla kompletně tuctová a nebavila mě. Ale věřím, že spoustu lidí na ní stále baví její… řekněme tělesné přednosti.

Již zmíněného Jakea Lacyho mám třeba ráda, ale jakmile ho spárovali s Alexandrou (chemie nula nula nic) a ještě mu dali takovou otravnou roli, štval mě i on. Postavy Jennifer Coolidge a Lani (herečku neznám, ale v pilotu ji oslovili tolikrát, že jsem si to zapamatovala i já) byly jedno obrovské cože a doteď mi nad tím zůstává docela rozum stát. Ono tak obecně nad vším. Co že to mělo tohle být za žánr? A co se to tam sakra dělo? Jedno velké nic a přitom vlastně dost.

Ve finále mě nejvíc bavil syn, co chudák spí v kuchyňce. Takový obyč, nevýrazný, tudíž mi jeho postavu nestihlo cokoliv zkazit. Každopádně jakkoliv divné a dlouhé to bylo, pilot utekl jako voda. Přikovaná k obrazovce jsem po tom začátku čekala nějaké vzrůšo, ale to teda nepřišlo, přišla jen hromada ne-zrovna-moc-zajímavých zápletek.

Škoda, že není venku celá série najednou, protože v tom případě by mě i zajímalo, co se bude dít dál a jak se dostaneme k situaci na letišti z úvodu. Takhle se ale obávám, že bohužel už zítra nebudu vědět o čem pilot byl. Zařadila bych to mezi divnoseriály, které vás prostě musí něčím zaujmout natolik, aby vás to bavilo. Musím říct, že mě to zklamalo. Rozhodně to nebylo špatné, ale ani nijak extra dobré.

  • plejáda známých herců
  • počáteční scéna
  • rychle to uteklo
  • neurazí, nenadchne
  • divnoseriál
  • postavy
  • nevychází naráz
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Na pilot jsem se moc netěšila, protože spojení komedie/satira a HBO u mě téměř nikdy nefunguje. Nicméně první díl velmi mile překvapil a nalákal na další sledování.

Velkou zásluhu na tom má zcela jistě prostředí luxusního rekreačního rezortu. To se v seriálech obecně nevidí moc často, ale já ho vítám všemi deseti. Pomáhá mi snít o další dovolené a utvářet si představu o tom, jak by měla vypadat :-) Každopádně prostředí za mě 1*.

Nicméně nezklamaly ani postavy a samotný příběh. Seriál začíná v budoucnosti, aby se následně vrátil o týden zpět a my sledovali, jak se hrdina dostal z bodu A až do tragického bodu B. Líbí se mi, že zatím netušíme, kdo padl za oběť. Postav je tu mnoho a všechny v sobě skrývají více, než se na první pohled může zdát. A všechny jsou zábavné, nikdo mě tu neštval.

Myslela jsem si, že půjde o půlhodinovku, takže jsem se musela v průběhu sledování ujistit, jestli se mi náhodou nepustil další díl, aniž bych si toho všimla. Každopádně padesátiminutová stopáž seriálu rozhodně neškodí, celou dobu se něco dělo a bavila jsem se od začátku do konce. Těším se na další díly.

  • exotické prostředí
  • různorodá skupina postav
  • záhada
  • asi to nebude úplná srdcovka, ale to vlastně ani nevadí
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Lotus jsem neměla prvotně vůbec v plánu sledovat. Poté vyšel trailer a změnila jsem názor. Bohužel po shlédnutí první epizody jsem dosti rozpolcená a nejsem si jestli zda budu pokračovat. Příběh seriálu je dost pomalý, zvlášť když se přihlédne k faktu, že se jedná o minisérii. Je možné, že se v dalších dílech nabere určité tempo – vzhledem v začáteční scéně, která prozrazuje ukončení jisté linky jsem o tom dosti přesvědčená.

Bohužel se nevyhneme určitým „humorným“ scénkám, které jsou dosti přes čáru a jsou až nevkusné a nevtipné. Ale to může být jen můj názor. Jsem ráda za určitý sarkasmus, který příběhem prolíná. Je vidět, že i osazenstvo je slušné, např. za takovou Connie Britton jsem velmi ráda. Bohužel ani zde se nevyhneme obsazení, za které bych byla raději, kdyby se tam vůbec neobjevilo – Jennifer Coolidge! Všeobecně mi nepřijde tato herečka vtipná, ale tady je dle mého naprosto zbytečná.

Atmosféru letního letoviska dokresluje nejen prostředí, ale i žluté zbarvení scén, které může v určitých momentech více méně iritovat. Ale jinak je to docela hezké, věrohodné a dosti originální vykreslení tématiky vztahu turista/hotel.

  • sarkasmus
  • věrohodné vykreslení vztahu turista/hotel
  • žluté zbarvení
  • Jennifer Coolidge
  • těhotná zaměstnankyně
40 %
Mé hodnocení
WillowPurple
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
KeyCe

KeyCe

Tak kdyby ses nakonec přemohla, tak napiš jestli to teda aspoň stálo za něco🤦🏻‍♀️
před 2 roky
erikbencik

erikbencik

Tak za mňa super. Pohodovka, človek si pri tom oddýchne, pousmeje sa, ale vlastne je to aj dosť smutné. To...
před 2 roky
ragelly

ragelly

Druhá série už je objednaná, vrátí se Jennifer Coolidge.
před 2 roky
Další články k tématu