29. 3. 2021

Novinka pod lupou: Dota: Dragon's blood (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dota: Dragon's Blood
Žánr animovaný/akční/do­brodružný
Stanice Netflix
Premiéra 25.3.2021
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Eui Jeong Kim, So Young Park
Hrají Yuri Lowenthal, Lara Pulver, Dee Bradley Baker

O čem to je?

Animovaný seriál na motivy veleúspěšné herní série. Po setkáních s drakem a princeznou na vlastní misi se dračí rytíř Davion zapletá do událostí větších, než si kdy dokázal představit. Tahle výprava bude úplně jiný kafe…

Trailer

A jaký je váš ortel?

Docela krvavý animák. V prvním díle se toho až tolik nestane, jde především o seznámení s postavami a ukázání nové velké hrozby.

Místy mi to připadalo, že sleduju Pána prstenů v kombinaci s Game of Thrones – ta princezna mi úplně připomněla Aryu. Postavy vypadají sympaticky, ale na druhou stranu nenabízí nic, co bychom tu ještě neviděli.

Stále si stojím za tím, že podobné příběhy by mohly mít velký úspěch v hrané podobě. Na druhou stranu ale chápu, že udělat podobný příběh skutečně kvalitně (především vizuální efekty), stojí nemalé peníze, takže takovýchto hraných seriálů nevzniká a ani nebude vznikat mnoho.

Na porovnání s jinými dobrodružnými anime jsou tu jiní znalci, za mě pilot utekl, postavy byly fajn a příběh, ač trošku jednodušší, by mohl zajistit zábavnou podívanou.

  • zajímavé fantasy
  • prvky z oblíbených seriálových příběhů
  • hraná podoba by tomu prostě slušela víc
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak jsem se na seriál těšila, tak jsem bohužel zklamána. Jen těžko se mi hledají pozitiva. Co mi vadilo asi nejvíc byl hodně špatný střih a dabing. Dabing postrádá jakékoliv emoce a scény jsou zase useklé. Více než jednolitý příběh tak připomíná nesouvisející scény. Zároveň celý díl na mě působil trhaně. Zajímalo by mě, jestli to byla chyba připojení, nebo to je fakt tak divně udělané. Dejte mi vědět do komentářů.

O příběhu se toho taky moc říct nedá, protože ten prostě neexistuje. Za celý díl se v podstatě nic nedozvíte. Pokud tedy neznáte hru, pilot vás pravděpodobně nenadchne. Postavy jsou nezajímavé a u některých z nich ani netušíte jejich motivace k tomu, abych se chovaly tak, jak se chovají.

Pochválit můžu aspoň animaci, která je samozřejmě pomrknutím na klasické japonské anime. Bylo by sice lepší, kdyby šli vlastní směrem, ale vzhledem ke zdrojovému materiálu je to pochopitelné. Celkově mě díl bohužel nebavil a nebudu pokračovat ve sledování.

  • animace
  • nešikovný dabing
  • plochý scénář
  • zvláštní střih a tempo
30 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu