6. 5. 2021

Novinka pod lupou: Yasuke (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Yasuke
Žánr akční/dobrodruž­ný/anime
Stanice Netflix
Premiéra 29.4.2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ve válkou zmítaném feudálním Japonsku plném mechů a magie se největší ronin, který nikdy nebyl znám, Yasuke, snaží žít v míru, aby zapomněl na svůj předchozí násilný život. Ale když se místní vesnice stane centrem sociálních otřesů mezi válčícími Daimyo, Yasuke musí vzít svůj meč a chránit záhadné dítě, které je terčem temných sil a krvežíznivých válečníků.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Na začátek musím říct, že ač je seriál místy nesmyslně multikulturní a bůh ví, co ještě, tak hlavní postava černého samuraje Yasuke je založena na reálném předobrazu. Takže poprosím, abyste to kdyžtak v komentářích vzali v potaz.

Trochu je pro mě záhadou, proč Netflix tenhle seriál nazývá anime, když to není anime. Sice se to odehrává v Japonsku, má to japonské nápisy, ale anime to není. Postrádá to nejen charakteristickou kresbu, ale i jiné znaky. Tohle je prostě americký dobrodružný animák.

Dějově je seriál dost jalový a scénář v sobě plácá páté přes deváté. Dočkáte se tu odkazů na historické Japonsko, africkou kulturu, Rusko či roboty. Fakt si nevymýšlím, je tam robot, který vypadá jako transformer. A když to všechno dáte dohromady, tak je z toho výsledek alá kočička s pejskem vařili dort.

Seriálu se nedá upřít dobře nastavené tempo. Neustále vás drží v napětí a jste zvědaví, kam se seriál bude vyvíjet. Nebojí se ani ublížit představeným postavám, zkrátka to všechno pěkně odsýpá.

S postavami je to tak půl na půl. Některé jsou otravné, některé jsou v pohodě. U malé holčičky se zatím čeká, co z ní vyleze krom toho, že je zjevně hodně mocná. Postavy si zároveň zdatně vzájemně sekundují a nevypadá to, že by tady byl někdo do počtu.

Po pilotu mám smíšené pocity. Cliffhanger mě sice nalákal na další sledování, ale zároveň mi v hlavě jede: „Co to sakra bylo?“ Pokud jste zvyklí na jakýsi standard u animovaných seriálů, či máte rádi anime, tak vás tento seriál asi taky neosloví.

  • tempo
  • postavy
  • nesmyslný scénář
  • falešně se to tváří jako anime
50 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
frozennort11

frozennort11

Je to anime lebo je to vyrobene v japonsku a v japonskom studiu preto je to anime
před 3 roky
Další články k tématu