5. 12. 2021

Novinka pod lupou: Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses (Cartoon Network)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses (Harry Potter: Bradavický pohár čtyř kolejí)
Žánr reality show
Stanice Cartonn Network
Premiéra 28. 11. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Superfanoušci Harryho Pottera si vyzkouší své znalosti kouzelnického světa a soutěží o vytoužený školní pohár. Do soutěže zavítá i několik speciálních hostů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Z nějakého důvodu jsem očekávala, že v úvodu uvidím všechny koleje. V prvním díle však soutěží jen Mrzimor a Nebelvír, zatímco příště přijde na řadu Havraspár a Zmijozel (na to se těším moc, jsem hrdý Havraspár řízlý trochou Zmijozelu). Bavilo mě, že už jen sestava těch 6 vybraných zástupců z obou kolejí byla jasná – totální Nebelvír a totální Mrzimor -, stačil jediný pohled. A když se k tomu potom přidalo jejich chování a vystupování, bylo to snad ještě očividnější, ani nemuseli mít ty svetry.

Překrásné kulisy a detaily, s tím si vyhráli moc pěkně, hosté potěšili a soundtrack byl potterovsky boží. Koukala jsem na to na HBO Go a děkuju za dabing, HP jsou jedny z minima filmů/seriálů, kde upřednostňuju dabing (rozuměj český překlad bratrů Medkových), a mrzelo mě jen, že nebyly vloženy i nadabované ukázky z filmů, ale to bych už chtěla moc, já vím. Vadilo mi to, jak to bylo nahrané, že se ze startu, kdy byly ty otázky skutečně triviální, museli, předpokládám, tvářit, že neznají Harryho natolik, aby o správných odpovědích nemuseli přemýšlet. Postupně se level otázek trochu navýšil, a o to víc mě to bavilo, protože některé byly fakt zajímavé (jakože ten gauč?) a potěšilo mě zjištění, že znám správně celé Brumbálovo jméno.

U sledování jsem si musela pořád říkat, jaké mám štěstí, že žiju v době, kdy se lidi stále hrdě hlásí ke své bradavické koleji, oblékají si kolejní barvy a prostě to prožívají tolik, jako kdyby to bylo skutečné. Já jsem jednou z nich a cením si, že mohou probíhat takovéto akce. Miluju to. To, že se takovéhle věci vůbec dějí, ne konkrétně tento pořad, protože to nebylo ani moc zábavné, ani by se nic nestalo, kdybych to neviděla. Vlastně ani netuším, proč to hodnotím tak vysoko, ale Harry je srdcovka. Je to ideální pohodová záležitost na Vánoce, úplně se vidím s rodinou nebo s přáteli, jak na to koukáme a hádáme spolu s účinkujícími.

  • pro Potterheady je to prostě parádička
  • práce s detaily, hosty, kulisami, soundtrackem
  • čiší z toho vánoční a rodinná pohodová atmoška
  • přehrávání
  • moc mě nebavila Helen Mirren, ani to nebylo extra zábavné
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Musím přiznat, že jsem vůbec netušila, že se taková soutěž chystá. Jako veliký fanoušek potterovského světa nechápu, jak mi to mohlo utéct. O to víc jsem byla nadšená, když mi to HBO nabídlo a nebyl prostor pro velká očekávání. A jako třešnička na dortu tu na mě vykoukla Helen Mirren, jako moderátorka tohoto krásného kolejního klání.

Atmosféra pořadu je na míru šitá fanouškům filmového provedení HP. Všude spousta opravdových rekvizit a i soutěžící jsou oblečení do barev a svetrů daných kolejí. Docela mě překvapilo věkové rozpětí účastníků „souboje“, především pak ti generačně starší. Herecké kvality Mirren není potřeba zmiňovat, o to víc by mě zajímalo, jestli byla výborně připravená, nebo jí tento svět není úplně cizí. Ať je to jakkoliv, měla jsem pocit, že ví o čem mluví a na co se ptá. Čekala jsem, že se tam objeví herci z filmové série a i když někteří možná budou zklamaní, že to není ústřední trio, tak já byla nadšená, že prostor dostaly vedlejší postavy.

Samotné soutěžení mělo opravdu hezké vizuální provedení, především rozdělené obrazovky působily příjemným dojmem. Tady ale moje superlativy končí. Některé rozhovory byly opravdu nepřirozené. Když se jednalo o opravdu jednoduché otázky, jde poznat, že se tam snaží budovat napětí, které tam vůbec není a já jen čekala, kdy budou soutěžit o bludišťáky.

Nevím, jestli jsem schopná se na pořad podívat z nestranného úhlu. Při hodnocení se o to ale hodně snažím, protože ne každý divák bude taky fanoušek. Nejde o žádné veledílo a tak si myslím, že se u sledování nebude každý dobře bavit. Takže asi bude záležet na kolik procent v sobě zapřete vnitřního mudlu.

  • Helen Mirren
  • Kulisy
  • Atmosféra
  • Plus, že to HBO nekazí reklamami, protože by jich tam bylo extrémně moc. Mínus, že se to nepovedlo střihačům schovat.
  • Na sílu tvořené napětí
  • Občas mi to připomnělo formát pořadu Bludiště
  • Je to dělané pro fanoušky
50 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Taky si říkám, že to byl děsný odpad, co na tom všichni vidí. Kdyby nebylo témě Harry Potter, tak by to tom...
před 2 roky
Montmo

Montmo

Harryho Pottera miluju, ale tohle je za mě peklo. Čekala jsem britský humor, vzájemné pošťuchování, zajímavé...
před 2 roky
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Hodně rasistické, trapné a falešné. Tohle byl průser.
před 2 roky
Další články k tématu