6. 11. 2021

Novinka pod lupou: Dr. Brain (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dr. Brain
Žánr thriller, sci-fi
Stanice Apple TV+
Premiéra 3. 11. 2021
Vysílání středa
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Lee Sun Kyun

O čem to je?

Emotivní seriál, která sleduje vědce zabývajícího se výzkumem mozku, posedlého vymýšlením nových technologií pro přístup k vědomí a vzpomínkám v mozku. Jeho život se zvrtne, když se jeho rodina stane obětí záhadné nehody a on využije svých schopností k přístupu ke vzpomínkám v mozku své ženy, aby dal vyřešil záhadu, co se vlastně jeho rodině stalo a proč.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jižní Korea poslední dobou válí. Po Olihni tu máme další nadějný seriál, který mě hodně zaujal a navnadil na další díly.

Moc se mi líbilo, jak seriál začíná v ryze dramatické rovině. Máme tu kratší flashback do dětství hrdiny, abychom se s ním seznámili a pochopili, jak jeho mozek a povaha fungují. Následně se přesouváme do přítomnosti, která pokračuje v reálné – vědecké rovině. Postupně se ale čím dál více dostáváme až za hranici lidského chápání, no a nakonec končíme ve sci-fi.

Ale kdo ví. Možná je to sci-fi jen pro nás, kteří nikdy žádný výzkum nevedli a v podobných věcech se vůbec neorientují. Možná, že lékařská věda a výzkum jsou úplně někde jinde, než si vůbec dokážu představit – o dost blíže tomu, co ukazuje tento seriál.

Každopádně závěrečná třetina dílu podle mě měla správné grády. Ze seriálu se stalo úplně něco jiného než na začátku, ale moc se mi to líbilo a těším se, až zjistím, jak tohle dopadne.

  • neočekávaný žánrový vývoj
  • naladí na další sledování
  • dokáže si udržet pozornost po celou dobu
  • hlavní hrdina není moc sympatický
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu