10. 10. 2021

Novinka pod lupou: Furia (Viaplay)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Furia
Žánr thriller
Stanice Viaplay (Norsko)
Premiéra 26. 9. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Šokující vražda související s uprchlickým táborem v malebném norském městečku přivede policejního vyšetřovatele Asgeira, který se sem nedávno přistěhoval, k nacionalistické skupině, ve které se v utajení nachází odvážná policistka Ragna. Ta pod přezdívkou Furia píše na svůj blog protimuslimské texty. Asgeir a Ragna se tak společně ocitají ve světě radikálních pravicových extremistů, čímž se z norských fjordů dostanou až do Berlína, kde se připravují německé volby. Podaří se jim odvrátit chystaný teroristický útok?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přemýšlím, co k tomu říct. První díl měl zajímavé momenty, ale celkově mi moc nesedl. Viaplay nás poslední měsíce solidně zásobuje novým kontentem, ale jak začínám zjiišťovat, asi se mi úplně netrefuje do vkusu.

Zde mě zaujal hlavní hrdina. Na první pohled vypadá moc mile a sympaticky, ale skrývá v sobě docela nebezpečnou stránku, která se na konci pilotu projeví. Ale příběh sám o sobě mě vůbec neoslovil. Očekávám, že s přibývajícími měsíci a lety nás čeká stále více seriálů o uprchlících a pohledu místních na jejich příchod, což mě moc nebaví. Tady se do toho připlétá ještě krimi organizace, pomsta a ochrana svědků, takže to není jen čistokrevné uprchlické téma, ale ani tak nejsem nalákaná na další díly.

  • hlavní hrdina
  • téma
  • nenaláká na další sledování
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu