29. 12. 2021

Novinka pod lupou: A Very British Scandal (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A Very British Scandal
Žánr drama, minisérie, historický
Stanice BBC One
Premiéra 26. 12. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie převypráví sexuální skandál z roku 1963, ve kterém figurovala Margaret Campbell, vévodkyně z Argyllu. Během jejího komplikovaného rozvodu byla vyfocena během sexu s neznámým mužem a nechvalně se proslavila jako Necudná vévodkyně.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní English Scandal jsem neviděla, ale myslím, že to nevadí, protože jde o antologii, která s původním příběhem nemá nic společného. Každopádně britský skandál zaujal. Hned na první pohled svým hvězdným obsazením, herci se do rolí skvěle hodí a sedí mi, takže mě baví je sledovat.

Další velké plus pro mě je, že jde o příběh podle skutečné události. Jasně, může být lehce přikrášlený, aby se na něj dobře dívalo, ale to mi nevadí. Baví mě sledovat podobné osudy, o kterých jsem dosud neslyšela, a přemýšlet, jak to doopravdy bylo.

Určitě dám šanci dalším dílům. Stanice BBBC natočila další kvalitní retro drama, na které se dobře kouká a které si dokáže udržet mou pozornost. Rozhodně to byla větší zábava než u Cesty kolem světa, která měla premiéru ve stejný den. Sedí mi zde mnohem více nejen herecké obsazení, ale i doba, příběh a ryze dramatické pojetí bez odlehčených komických prvků.

  • herecké obsazení
  • podle skutečné události
  • uzavřená minisérie
  • typické BBCovské pomalé tempo
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec jsem byla ráda, že to má jen tři díly. I když mi téma sedlo, ve zpracování u mě něco...
před 2 roky
Další články k tématu