22. 11. 2021

Novinka pod lupou: Jiok (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Jiok (Peklo)
Žánr nadpřirozený
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 19. 11. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nejdřív vám přijde zpráva. Jste hříšník a čeká vás peklo. A s ní informace, že si pro vás přijdou. Oni. Nezáleží na tom, zda je jejich práce požehnání, nebo prokletí – nová náboženská skupina všechny hází do jednoho pytle. Začíná se rozplétat vzrušující napínavý příběh o lidech, kteří musí přežít navzdory naprostému společenskému chaosu. Seriál je adaptací korejského komiksu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

S tím, jak byl tento kousek očekávaný, jsem čekala větší hitparádu. Řekněme, že úspěch Hry na oliheň se tady pravděpodobně konat nebude. Seriál nenabídl nic, co by mě mělo nalákat na další sledování.

Máme tady jednu nadpřirozenou scénu, která sice působí hodně surově, ale během několika prvních minut skončí. Následuje pouze obyčejné drama doplněné o pár napínavých prvků. Bohužel jich tady za mě je opravdu málo. Těšila jsem se na pořádný hororový thriller, ale tohle byla suchá a nezajímavá slátanina.

Potenciál tady ale je. Je možné, že se v dalších dílech příběh pořádně rozvine a nabere grády. Jestli ale pilot měl být nejsilnější a nalákat na další sledování, tak to se mu v mých očích nepodařilo. Nepomáhají ani postavy, které nemají moc co nabídnout. Maximálně tady je vůdce sekty (ale není to sekta), který vypadá, že skrývá víc, než dává znát. Ale zbytek šeď a nuda.

A co mělo být těch deset minut živého streamování toho individua? Naprosto zbytečná vsuvka. Chápu, že chtěli ukázat tu fanatickou odnož, ale do celého příběhu mi to vůbec nesedlo a kdyby celá scéna byla vystřižená, vůbec ničemu by to nevadilo, ba právě naopak.

  • potenciál pro zábavný maraton
  • úvodní akční nadpřirozená scéna
  • živé vysílání
  • mdlá atmosféra bez napětí
  • nudné postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Takže korejské Novinky pod lupou jsou vlastně docela k ničemu :D Ale je pravda, že mě zatím žádný...
před 2 roky
carolos

carolos

Pilotnú epizódu by som aj ja ohodnotil na taký priemer. Úvodná sekvencia výborná, brutálna. Následné...
před 2 roky
paliv232

paliv232

Je to tak. :)
před 2 roky
Další články k tématu