30. 1. 2021

Novinka pod lupou: Resident Alien (Syfy)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Resident Alien
Žánr komedie, drama, sci-fi
Stanice Syfy
Premiéra 27. 1. 2021
Vysílání středa, 22:00
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hlavním hrdinou je mimozemšťan Harry, který se zřítí na Zemi a převezme identitu maloměstského doktora v Coloradu. Pomalu se v něm však probouzí morální dilema ohledně jeho tajné mise na Zemi.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ale tak jo, přiznávám, že jsem se bavila. Některé scény byly hodně zábavné, že jsem se zasmála i nahlas. Pilot mi dal přesně to, co jsem očekávala – nenáročnou oddychovku, která si sama ze sebe utahuje. Je fajn, že se nebere vážně, seriálu to sluší.

Trošku jsem se bála, jak Tudyk zvládne sám utáhnout celý seriál, protože i když ho mám ráda, zatím mě moc přesvědčit nedokázal. Každopádně tato role mu sedí. Opravdu mu pěkně sedí. Jeho mimozemšťan, který se poprvé setkává s lidmi, má správné hlášky i chování, takže působí jako naprostý outsider a nerd. Hledání významu douche-bag bylo geniální!

Líbí se mi i jeho parťačka, která mu rozhodně od plic řekne, jak se věci mají. Dokonce mi ani nevadilo, že z ní udělali oběť domácího násilí. Naopak, tvůrcům se podařilo nenásilnou a nevtíravou formou ukázat, že ať už je člověk sebevíc sebevědomý a cílevědomý, nikdy nemůžete vědět, co se u něj děje za zavřenými dveřmi. A pro každého je odhodlání k odchodu hodně těžký krok.

Závěr pilotu byl docela očekávaný, ale i tak dokázal navnadit na další epizody. Je docela jasné, jakým směrem se příběh bude ubírat, ostatně není to nejoriginálnější story, které kdy vzniklo. Mimoň bude stále více v kontaktu s lidmi, až si je oblíbí a začne je chápat a rozhodne se jít proti své rase a lidstvo zachránit. V mezidobí však přiletí další kolega, aby se ujistil, že jde vše podle plánu, a hrdina se bude muset ze všech sil snažit lidstvo zachránit… pardon, spoiler alert. I tak se těším na další díly. Doufám, že budou taky plné parádních hlášek a vtipných scének, které se k tomuto seriálu opravdu perfektně hodí.

  • vtipné hlášky a scény
  • hlavní hrdina i jeho parťačka
  • parádní nenáročná oddychovka
  • nic originálního
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak na tenhle seriál jsem čekal opravdu dlouho. Konečně zase dobré sci-fi od Syfy. I když nepatřím zrovna mezi největší fandy Alana Tudyka, tak zde mi v téhle roli sedl perfektně. Jeho podivínský humor sem totiž perfektně sedí. Šerif „Big Black,“ kterému tak říkají kvůli jeho autu, je taky super, hlavně ten jeho beatbox s jeho zástupkyní byl boží. Starosta Sněhová vločka je strašný pablb, ale to je na něm právě to úsměvné. A jeho synátor bude asi taky dost důležitý.

Vrcholem celé epizody byla podle mně scéna v baru, kde musím říct, že Alan Tudyk předvedl ladné pohyby hodné mé maličkosti. A to, že alkohol umožňuje lépe se racionálně rozhodovat, taky sedí, většina nás zletilých to určitě nejednou zažila. Skvělé byly i přechody v zrcadle. Co se týče mise, tak to mě docela zajímá, co vlastně nakonec změní jeho názor, jelikož ho určitě změní, ale kdyby ne, tak by to byl dosti zajímavý konec seriálu.

  • postavy
  • humor
  • scéna v baru
  • přechody v obrazech
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
TyfuZ

TyfuZ

Musím říct, že mi to sedlo hodně. Má to super ujetý humor:)
před 3 roky
Eviik

Eviik

Tak tohle mi sedlo, já toho Tudyka prostě žeru :D. I když to není nejoriginálnější, vůbec bych se nedivila,...
před 3 roky
šotek10

šotek10

Mám za sebou čtyři díly a musím říct, že mě to fakt baví! Alan je prostě skvělej a nejsem si jistá zda by...
před 3 roky
Další články k tématu