17. 3. 2021

Novinka pod lupou: The Great Escapists (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Great Escapists
Žánr reality show
Stanice Amazon
Premiéra 29. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Tory Belleci, Richard Hammond

O čem to je?

Richard Hammond a Tory Belleci se za záhadných okolností ocitli v troskách, uvězněni na odlehlém, přesto krásném pouštním ostrově. Spíše než sedět a čekat na záchranu, se dvojice rozhodne vzít věci do svých rukou a protože využívají veškeré své technické a odborné vědecké schopnosti nejen k přežití, tak vybudují rajské ostrovní hřiště mimo tento svět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Richard Hammond z televize „ztroskotal“ společně s Torym Bellecim z Bořičů mýtů na pustém ostrově v Tichém oceánu. Vrak lodi leží na pláži a oni musí postavit něco, s čím dostanou veškeré zásoby do tábora…

Netrvá dlouho a začnou se předhánět, čí vlastnoručně vyrobené auto je lepší, a první závod a test tak na sebe nenechají dlouho čekat. Dojde i na stavbu domu na stromě a první náznaky toho, že pánové možná na ostrově nejsou sami – včetně cliffhangeru, který tak láká ke sledování další epizody.

Celý příběh z ostrova je vyprávěn retrospektivně, neboť oba jsou vyslýchání úředníky, kteří ani o jednom z nich v životě neslyšeli. A mám takový povědomý pocit, že se na konci přihodí na ostrově nějaká úsměvná tragédie…

The Great Escapists je více než dokument mix hned několika show a v podstatě také klasický dobrodružný seriál s dobrým scénářem, který využívá všechna myslitelná klišé pustého ostrova. Na první pohled je vidět, že je to celé hrané a dopředu promyšlené, takže se dokumentem ani nedá moc nazývat, ale to vůbec nevadí. Je to vtipné, stopáž je příjemná a já nemám důvod nepodívat se na další díly, protože Hammonda mám společně s Clarksonem a Mayem z trojice moderátorů TG / TGT nejradši a právě on se do tohoto typu pořadu hodí nejlépe. Uvidím, jak se to vyvine v dalších dílech, ale horší to určitě nebude. Na jedno podívání se, odreagování a pobavení je to skvělé.

  • Hammond „z televize“ čtoucí svoje autobiografie a nechápající, že ho neznají
  • Hammondův míč a la Wilson jménem Clarkson
  • prostředí
  • zábava
  • spíše jen pro fanoušky Křečka a/nebo podobných show
  • mezi moderátory není moc chemie
  • některé situace jsou povedenější, některé méně
70 %
Mé hodnocení
filmmovier
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Longsword

Longsword

Ano, tenkrát ano. Taky v té době byla institucionalizovaná šikana (mladší sloužili starším a ti je...
před 3 roky
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Zajímalo by mě, jestli je to cenzurovaný.
před 3 roky
andromache

andromache

Tímhle jsi mě docela vyděsil :D.
před 3 roky
Další články k tématu