28. 3. 2021

Novinka pod lupou: Invincible (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Invincible
Žánr animovaný, superhrdinský
Stanice Amazon
Premiéra 26. 3. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Inspirováno komiksem točícím se okolo Marka Graysona. Ten je v celku úplně normální americký teenager, teda až na to, že jeho otec je nejmocnějším super hrdinou na planetě. Krátce po sedmnáctých narozeninách začne zjišťovat, že se super schopnosti rozvíjí i u něj a vstupuje ke svému otci do učení.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tohle nabralo hodně nečekané obrátky. Nevím, jestli už ten „twist“ byl ukázaný v traileru, ale doufám že ne, protože jsem to opravdu nečekala. Při sledování jsem chtěla psát, jak je to animák, jako každý jiný, docela obyčejný, nenápadný, nemá, čím upoutat. Posledních pár minut ale změnilo můj názor.

Kdyby šlo o hraný seriál, tak jsem natěšená na další díly. Takhle si je sice nezapnu, ale musím říct, že jsem z toho konce příjemně překvapená, dá se říct dokonce ohromená. Možná je to tím, že jsem nedávala 100% pozor, ale přišlo to pro mě jako rána z čistého nebe, vůbec jsem tam neviděla žádné indicie nebo náznaky, že by měl díl takto skončit.

Každopádně, nebudu prozrazovat, o co jde, ale řeknu, že jinak pilot působí lehce nadprůměrně. Hrdina je takový obyčejný drzý kluk, kterého v seriálech vídáváme poměrně často. Je fajn vidět, jak se seznamuje s novými schopnostmi, trošku jako Clark ve Smallville (nebo synek v novince Superman a Lois). Jsou tu občas i světlé a nápadité momenty, třeba takový ten bonding time otce se synem, když si hází basebalovým míčkem, známe z tisíců filmů a seriálů, ale ještě nikdy jsem neviděla, že by při této aktivitě stáli zády k sobě a házeli si míček naokolo kolem zeměkoule :-)

  • razantní změna vyznění seriálu v závěru epizody
  • celá poslední scéna dokáže hodně upoutat pozornost
  • házení míčku
  • dlouhá stopáž (45 minut na animák mi přijde hodně, bez ohledu na další žánrová zařazení)
  • průběh dílu spíše uspává (ale zase to pak vytvoří dobrý kontrast se závěrem dílu)
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Fruiko

Fruiko

V komiksových kruzích se šeptá, že to je skvělý. Mě teda komiks moc nenadchl, ale už to je pár let, tak...
před 3 roky
TyfuZ

TyfuZ

Mi to sedlo hodně. Pilot trošku klame tělem a vypadá jako standardní superhrdinský origin, ale to se...
před 3 roky
Další články k tématu