29. 8. 2018

Novinka pod lupou: Doomsday (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Doomsday
Žánr Drama
Stanice Amazon
Premiéra dostupné od 26. 8. 2018
Vysílání
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci Karin Agstam, Sonja O'Hara, Jaspal Binning,

O čem to je?

Doomsday sleduje každodenní životy obyvatel mileniálského kultu a prozkoumává šedou zónu toho, kdy se mladistvý idealismus vyvine do smrtelného extrémismu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

O tomto seriálu jsem nikdy dřív neslyšela a upřímně, ani o něm není moc ke zjištění. Očividně ho Amazon vypustil už v únoru, alespoň tedy první dvě epizody, ale ke stáhnutí jsou až nyní. A co jsem se dočetla, tak nic víc kromě těchto dvou dílů se ven nedostalo, což spoustu diváků docela naštvalo. Proto jsem ani nezakládala seriálu profil, ale pokud byste po něm toužili, stačí říct.

Ale přímo k pilotu. Nejsem si úplně jistá, co to mělo být. Je to něco ve stylu Waco, jen o mnoho divnější. Na začátku dojde k vraždě, ale pak se to po celý zbytek dílu úplně ignoruje. Vlastně ani nedokážu říct, co se tam stalo, protože to je jen pavučina divných pohledů, vygumovaných úsměvů a prostřihů asi do budoucnosti, kde se odehrává pravděpodobně nějaké policejní vyšetřování. Ale s jistotou to říct nemůžu, protože jsem vážně zmatená.

Postav je tady dost, ale musím říct, že se mi všechny pletou dohromady. Ty holky jsou všechny stejné, nemůžu si pomoct. Vůdkyně taky nemá podle mě co nabídnout, takže opravdu nevidím důvod, proč seriál sledovat. Konec přinesl divnou koláž záběrů, které asi měly nalákat na další sledování, ale ve výsledku mi bylo jedno, co se s postavami, které od sebe ani nerozeznám, nakonec stane.

Myslím, že není vůbec žádná škola, že Amazon nevypustil další epizody. Na druhou stranu je nefér vůči divákům, když něco utnete po dvou epizodách a ti, kteří do toho investovali svůj čas, nakonec odejdou úplně s prázdnou, protože očividně za dva díly – pokud to není myšleno jako minisérie – není šance cokoliv vysvětlit, natož uzavřít. Přistupujte proto k Doomsday opatrně.
  • nevýrazné postavy
  • příběh se vleče
  • vlastně tam žádný příběh ani moc není
  • záhadně utnuto po dvou dílech
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
STOUPA

STOUPA

Tak tohle asi ani zkoušet nebudu.
před 5 roky
Další články k tématu