27. 6. 2018

Novinka pod lupou: Safe (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Safe
Žánr Drama
Stanice Netflix
Premiéra 10. 5. 2018
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 41 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Tom je pediatrický chirurg a svobodný otec, jehož život jde zdánlivě dle představ… To se však změní v momentě, kdy vražda a zmizení začnou na povrch posouvat pečlivě pohřbená tajemství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Myslím, že půjde o dobrý kousek pro maraton. Pilot je takový pomalejší a vlastně se tam skoro nic neděje, zároveň ale dokáže zaujmout a nalákat na další sledování. Podle traileru, kde je spousta scén až z dalších epizod, to navíc vypadá, že se tempo začne stupňovat a třeba i dojde k nějaké zajímavé akci, takže to vidím optimisticky.

První díl je tedy takový seznamovací, za něco stojí až posledních pár minut. Jinak je to běžné drama, jaké vídáváme hlavně na ITV. Rodinné problémy, obyčejné životy lidí atd., nic výjimečného. Seriál vznikal v koprodukci Francie a Velké Británie, ale evropský nádech z něj ani moc cítit nejde, prozrazuje ho snad jen britský přízvuk postav.

Když už jsem u postav, nikdo mě extra nezaujal. Na Halla jsem se těšila, ale jeho David a Dexter byly o dost zajímavější a charismatičtější postavy. Paradoxně největší potenciál měla dcera, která ale zmizela a kdo ví, kdy se znovu objeví (jestli vůbec). Upřímně, po pár dnech po odsledování pilotu už si ani moc jiných postav nevybavuju. Ale dost možná si k nim vytvořím vztah právě během maratonu, když se začnou odhalovat jejich skutečné osobnosti.

Celkově si myslím, že Safe byl hodně vyhypovaný právě hereckým obsazením. Ve výsledku jde ale o docela průměrný seriál, ačkoliv má potenciál se epizodu od epizody zlepšovat. Pilot se spíše vleče, ale serializovaný děj se záhadou se sem hodí a i když se do celé série hned nehrnu, jsem zvědavá, jak to celé dopadne.
  • serializovaný příběh
  • záhada
  • známá tvář
  • nevýrazné postavy
  • pomalé tempo
  • něco se začne dít až v samotném závěru
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
igwar

igwar

Seriál som už pozrel a môžem len odporúčať. Ako písala sonkad, seriál je ideálny na maratón, lebo po...
před 5 roky
Jenny17

Jenny17

Jsem to zkusila a nelituji .o). Opravdu maraton je super.
před 5 roky
Lucik21

Lucik21

Jak se píše v článku - ideální pro maraton - včera jsem si ho dala a nelituju! Tempo bylo...
před 5 roky
Další články k tématu