29. 8. 2022

Novinka pod lupou: Mo (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Mo
Žánr komedie
Stanice Netflix
Premiéra 24. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 23 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mo Najjar, který se pohybuje na pomezí dvou kultur, tří jazyků a „tuny keců“. Fiktivní Mo je palestinský uprchlík, který už je jen krok od azylu a na cestě k americkému občanství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako bych znovu koukala na pilot Ramyho. Seriál kombinuje moderní životy a zakořeněné tradice – ty to dva světy se dost často ostře střetávají, tak proč z toho neudělat lehce nahořklou komedii.

Nejsem cílovka, podobné seriály mě prostě neberou. Na druhou stranu ale uznávám, že sledování nebylo tak hrozné, jak jsem si myslela. Díl utekl rychle a u několika scén jsem se i lehce pousmála. Sice to nestačí k tomu, abych si pustila další díly, ale uznávám, že své publikum si novinka najít může.

  • sympatická kombinace moderního a tradičního
  • pilot příjemně plyne
  • na další sledování mě nenalákalo (nejsem cílovka)
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Mo Najjar, který se pohybuje na pomezí dvou kultur, tří jazyků a tuny keců, je vlastně pohodář, který se snaží dodržovat americké zákony, jelikož je před vydáním občanství po 22 letech azylu. Jenže život mu trochu jeho plány podkopává, což je zdrojem humoru, který ale není nijak crazy. Nakonec nejvíce baví „kecy“, v kterých se skrývá ironie, jenž reflektuje současné dění ve vztahu k emigrantům. Vlastně nejen to současné, ale i v rámci 22 letého života Mo. Dokonce i narážky na náboženství jsou fajn, ale tvůrci se rozhodně nepouštějí do konfliktní disputace. Pořád se drží zadání pobavit a neurazit. Nechybí tu ani srdíčko, trocha lásky, gangsteři a celé to vcelku drží pohromadě. Jako jednohubka na víkendové odpoledne fajn.

  • Ironie, která se otírá o emigranty a náboženství
  • Děj se drží více při zemi
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu