23. 7. 2022

Novinka pod lupou: The Rehearsal (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Rehearsal
Žánr komedie
Stanice HBO
Premiéra 15. 7. 2022
Vysílání pátek
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Nathan Fielder

O čem to je?

Nathan Fielder se vrací na televizní obrazovky s novým pořadem, který zkoumá, jak daleko jsou lidé ochotní zajít, aby každodenní život zbavili nejistot. Zdánlivě neomezené prostředky Fielderovi umožňují nabídnout obyčejným lidem neobyčejnou šanci připravit se na největší životní okamžiky skrze pečlivě připravené simulace. Když jediný přešlap dokáže zbořit celý váš svět, proč ponechat život náhodě?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jedno se HBO musí nechat. Dokáže vyplodit seriály, které nenajdete nikde jinde. Seriály, o kterých by vás ani ve snu nenapadlo, že můžou existovat. Tohle je jeden z těch případů.

První díl byl tak divný, že jsem u toho seděla s otevřenou pusou a přemýšlela, jestli tohle opravdu myslí vážně. Ale fungovalo to, protože si díl dokázal udržet mou pozornost. Nehledě na to, jak absurdní to bylo. A že to bylo absurdní hodně.

I když se všude píše, že jde o komedii, moc zábavy jsem tady tedy nenašla. Asi má působit komicky samotné téma, což u prvního dílu opravdu funguje, protože to byla těžká tragikomedie. Dělat tohle všechno kvůli větě „Nemám magistra, jen bakaláře.“, to je opravdu neuvěřitelné. Skoro bych řekla, kdo je ochotný do toho dávat ty peníze na rozpočet. Ale očividně se někdo (HBO) najde.

Každopádně seriál působí spíše jako dokument nebo realityTV, jako komedii bych ho opravdu neoznačovala. Chápu, že je pravděpodobně hraný a má svůj vlastní scénář (minimálně v to doufám, protože jestli by takhle někdo fungoval v reálu, tak je to hodně na pováženou), ale žánrové zasazení mi k němu opravdu nesedlo.

Dál koukat nebudu, tohle je na moje nervy trošku moc. Ale jak říkám, jestli hledáte něco, co jinde neuvidíte, tak The Rehearsal určitě stojí za zkoušku (pun intended).

  • je to jedinečný seriálový kousek
  • celé absurdně do krajnosti vyvedené téma prvního dílu
  • dokumentární styl
  • je to celé ujeté
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu