11. 4. 2022

Novinka pod lupou: The Last Bus (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Last Bus
Žánr dobrodružný, komedie, drama
Stanice Netflix (Velká Británie)
Premiéra 1. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 35 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupina nesourodých školáků se spojí, aby čelila nové obávané umělé inteligenci.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Upřímně netuším, co si o tomto pilotu myslet. Jde spíše o seznámení s postavami, nebo mi to tak přišlo. Nejsem si ani jistá, jestli jde o studenty základní, či střední školy, protože některé děti podle mě ani na střední nechodily a některé zase ano. Postavy nejsou nějak extra sympatické.

Stopáž je ideální i pro maraton, ale jak byl pilot až na ten závěr nezáživný, tak mi čas utíkal strašně pomalu a já myšlenkami utíkala pryč od děje. Ale zase ten závěr byl zajímavý a některé může i nalákat na další sledování. Díky jen deseti dílům, krátké stopáži a zajímavému závěru tomu šanci ještě dám. Ale prostředí té technologie se mi hodně líbilo.

  • prostředí firmy Monkhouse Dynamics
  • závěr
  • postavy
  • i přes krátkou stopáž, díl utíkal velice pomalu
30 %
Mé hodnocení
Janey T

Pilotní epizoda seriálu Poslední autobus představuje studenty Akademie Braelawn, kteří se vydávají na exkurzi ve školním autobusu do robotické společnosti, kde má být večer představen revoluční vynález. Jedná se o nesourodou skupinu studentů různých povah a rozdílného věku. Většina postav není moc sympatická, po skončení epizody si sotva vybavíte jejich jména.

Jízda v autobusu, ve kterém studenti cestují na exkurzi, mě dost zarazila. Studenti zde byli jako utržení z řetězu. Profesor reprezentující hlavní dozor ani nezakročil, aby je trochu uklidnil. Čemu jsem už naprosto nechápal – kdo rozhodoval o tom, kteří studenti z akademie půjdou na exkurzi? U mnohých bylo očividné, že tam nemají co dělat. Abyste měli lehčí představu a nemuseli si to pouštět – představte si, že z písemek z matematiky ve škole dostáváte 3–4. Přesto můžete jít na matematickou olympiádu se studenty, kteří z tohoto předmětu vynikají. Otázka – jak si to na olympiádě užijete? Odpovězte si sami… Vrcholem celé jízdy v autobusu je moment, kdy starší žák, teenager, začne přede všemi ponižovat mladšího žáka. To vše za tichého přihlížení profesora. Na štěstí zde měla jedna osoba dostatek odvahy, která dokázala spolužáka uzemnit a zavřít mu ústa.

Seriál nezachraňuje ani oblíbený irský herec Robert Sheehan, který jako šílený vynálezce Dalton Monkhouse rozšiřuje řady svých bizarních charakterů. Když se jeho postava objeví na scéně, dostanete jakýsi příslib, že se konečně něco začne dít. Bylo by totiž načase, protože v celé pilotní epizodě se nic neděje. Věci se ale dávají do pohybu 40 vteřin před naskočením závěrečných titulků!

Pokud byste se mě zeptali, co mi utkvělo v paměti ze seriálu o studentech čelících proti umělé inteligenci, odpověděl bych vám, že ježek z úvodu a dva záběry na autobus projíždějící podél pobřeží. Jinak naprosto nic. Jsem si jist, že seriál se bude dětem líbit. Ostatním bych ho doporučil pustit pouze v případě, že bude venku deštivé počasí a vy nebudete od nudy vědět, na co koukat.

  • konec je příslibem akce
  • Robert Sheehan jako Dalton Monkhouse
  • postavy
  • příběh
30 %
Mé hodnocení
carolos
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Děkuji za varování :-)
před 2 roky
LucieKM

LucieKM

To bylo tak strasne divny, ze jsem ten pilot nedokoukala. A ze jako vydrzim hodne
před 2 roky
jesmot

jesmot

Obdivuju masochismus vás obou, teda jestli na něm je něco k obdivu =D Stačil mi začátek proma, abych...
před 2 roky
Další články k tématu