25. 3. 2022

Novinka pod lupou: Halo (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Halo
Žánr akční, sci-fi
Stanice Paramount+
Premiéra 24. 3. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mimozemšťané ohrožují lidskou existenci v epickém souboji 26. století. Televizní seriál založený na videohře Halo.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriálová adaptace hry Halo je tady, hurá. Pilot je akční scifi nářez s vypiplaným vizuálem (byť ne nejlepším CGI), kdy se hned představí „herní pole“ (kdo s kým proti komu) ve srozumitelném a přímočarém ději. Už úvodní scéna, kdy se parta mladistvých připlete do cesty Elitům a ti z nich udělají mastné fleky, napovídá, že se tu bude „hrát“ hodně zostra. Ale nebude to jen o počtu mrtvol a záhadný artefakt slibuje rozvinutější zápletku. Hry nehraji, takže nevím, do jaké míry bude seriál kopírovat hru, ale je mi to jedno, jelikož jsem dostal to, co jsem očekával. A věřím, že i zbytek epizod udrží nastolenou laťku. Jen je trochu škoda, že si grafici nedali více práce s povrchem materiálů, jelikož vše je vyleštěné a nablýskané jak od novoty a Sparťané i po boji v prašném prostředí nemají na sobě ani zrnko prachu. Ale je možné, že to je záměr, který odkazuje na hru. Jako výborná volba se jeví herec Pablo Schreiber v roli Master Chiefa, zaujala i Yerin Ha jako Kwan He, jejíž vyděšený obličej by se uplatnil i v hororu. Po famózní druhé řadě Raised By Wolves je tu seriál z druhé strany „barikády“ žánru scifi a byť jsem našel pár dramaturgických chybiček, nejde o nic, co by se nedalo přehlédnout. Co určitě nepřehlédnu je termín další epizody.

  • Akční a přímočarý děj
  • Vcelku dost „krve“
  • CGI
  • Naleštěný vizuál
70 %
Mé hodnocení
richardK

Hru jsem nikdy nehrála, ale z doslechu ji znám a vím, že patří u fanoušků mezi hodně oblíbené. Přehodit herní svět do filmové nebo seriálové podoby je vždy hodně těžké. U filmu ještě víc, seriál má tu výhodu, že má dost času na to, aby celý ten komplexní svět zvládl podrobně vykreslit a stihl se věnovat všem důležitým dějovým linkám.

Jak ale říkám, předlohu neznám, takže můžu soudit jen podle toho, co jsem teď za uplynulou hodinu viděla. A zatím to vypadá dobře. Nemám žádná velká očekávání, u tohoto žánru se bavím celkem dobře skoro vždy, takže jsem spokojená. Prozatím tedy úplně nevíme, co se vlastně děje, ale půjde o ideální volbu pro maraton, kdy se v každém díle budeme dozvídat nové a nové střípky.

Postavy moc hodnotit nejde, protože o nich pilot zatím moc neukázal. Hlavní hrdinka mi není sympatická ani trošku, ale zatím si nechávám rezervy v hodnocení, protože se svým novým parťákem má potenciál vytvořit dobrou a zábavnou dvojku. Efekty jsou za mě v pohodě, sledování mě bavilo a seriál mě dokázal do příběhu vtáhnout, takže plánuju pokračovat, i když hry neznám.

  • zábavná akce (a je jí hodně)
  • příjemné efekty
  • postavy zatím nezaujaly
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Daniel Rahl

Daniel Rahl

Musim vyzdvihnout tempo. Clovek se bavil.
před 2 roky
richardK

richardK

Přesně, tady to je více o zábavě, ale další epizody prý už takové nebudou.
před 2 roky
max.heyoka

max.heyoka

hre som sa uspesne vyhol, som skor na rpg. pilot bol zaujimavy, ubiehal dobre ale... doplnenie po...
před 2 roky
Další články k tématu