7. 1. 2022

Novinka pod lupou: Son of a Critch (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Son of a Critch
Žánr komedie, retro
Stanice CBC (Kanada)
Premiéra 4. 1. 2022
Vysílání úterý
Délka pilotu 21 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tim McAuliffe, Mark Critch
Hrají Malcolm McDowell, Claire Rankin, Benjamin Evan Ainsworth, Mark Critch

O čem to je?

Tato originální komedie je vtipným a velmi skutečným příběhem jedenáctiletého Marka, který dospíval v St. John's v Newfou­ndlandu během 80. let. Je to upřímné okno do života dítěte – vnitřně mnohem staršího, než je jeho skutečných 11 let. Tudíž využívá své sebeironie k tomu, aby získal přátele a navázal kontakt s malou skupinou lidí ve svém omezeném světě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už z toho názvu mi běhá mráz po zádech. Pilot ale nakonec nebyl tak špatný. Docela mi to připomíná styl Goldbergů, možná Young Sheldona a dalších podobných retro komedií.

Je to Kanada, takže se tam absurdno posouvá ještě o třídu výš než v Americe. Kde jinde najdete místo sražené srny gigantického losa? Jinak je to ale stará dobrá komedie o dospívání, kde se různé osobnosti ve škole střetávají a každý se snaží najít své místo v životě.

Hlavní hrdina je typický nerd, ale líbilo se mi, jak z toho nikdo z rodiny nedělal vědu – to samo o sobě se stalo zdrojem povedeného vtipu. Celkově ze seriálu čiší pohodová uvolněná atmosféra. Sledování vás asi nějak extra neobohatí, ale jako oddychovka to funguje dobře.

  • pohodová atmosféra
  • některé vtipy se povedly
  • výrazná typizace postav bez jakýchkoliv překvapení
  • postavy samy o sobě nejsou až tak zábavné
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu