17. 4. 2017

Novinka pod lupou: The Son

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Son
Žánr: Drama / Historický / Western
Stanice: AMC
Premiéra: 4. 4. 2017
Vysílání: úterý, 21:00
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Philipp Meyer (předloha), Brian McGreevy, Lee Shipman
Herci: Pierce Brosnan, Henry Garrett, Zahn McClarnon, Paola Nunez, Sydney Lucas

Ve zkratce

Jde o adaptaci stejnojmenného bestselleru z roku 2013 od Philippa Meyera.

Eli McCullough změní nevinnost ve vypočítavé násilí. Na divoké frontě ztratí vše, co mu bylo blízké, a vydá ho to na cestu k vytvoření dynastie rančerů a těžařů ropy, dynastie velmi zámožné a privilegované. Seriál sleduje, jak Eliho nelítostnost a touha po moci vytvoří následky, které se potáhnou dál po generace, zatímco McCulloughové jsou stále na vzestupu a stává se z nich jedna z nejbohatších rodin v Texasu.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

AMC je u mě trefa do černého, nebo naprostý propadák. Bohužel navzdory slušnému obsazení, The Son spadá do druhé kategorie. Myslím si, že spousta lidí tuto novinku ocení. Je kvalitně natočená, má super herce, kostýmy, vizuál a tak. Ale příběhově dokáže zaujmout pouze úzkou skupinu lidí. Všichni ostatní možná ocení kvalitní technickou stránku, ale při sledování se budou neskutečně nudit.

Ono se tam toho totiž moc neděje. Nebo spíš děje, ale vám bude připadat, že ne. Hodně se mluví, chybí trošku akce. Po zhlédnutí prvního dílu pořád nemám jasno, co znamenal ten úvod a flashbacky do mládí hlavního hrdiny, proč ho nechali indiáni naživu a tak.

Každopádně se mi líbí výrazný texaský přízvuk a hrdinův synek se srdcem ze zlata. Už méně nadšená jsem z jeho moralizování a rodinné rozepře, protože to je to samé nudné neustále dokola. Ale koukat se na něj dá, to rozhodně ano. Jestli to ale stojí za to, abych si seriál přidala do watchlistu, to opravdu nevím. Asi počkám, jak velký bude mít úspěch a kolika se dočká řad a až potom se rozhodnu.
  • herecké výkony
  • technické zpracování
  • nudný příběh
40 %
Mé hodnocení
ragelly

The Son má k dispozici velmi zajímavé obsazení. Nesleduji „trendy“, ale troufám si říct, že bývalý Bond Pierce Brosnan je pořád docela velké jméno, takže už jenom toto je docela slušné plus.

Brosnan hraje hlavní postavu, která je pojítkem dvou od sebe oddělených příběhů. Ovšem trochu mi v příběhu chybí nějaké ujištění, že v obou příbězích opravdu figuruje tato postava. Samozřejmě, po použití jmen už je to jasné, ale člověk si najednou všimne, jak se titulek, který informuje o tom, jaký je zrovna rok, hodí.

Ale k důležitějším věcem. Pokud se podíváme pod pokličku příběhu, je značně nevyrovnaný. Občas přijde scéna, díky které má divák husí kůži až za krkem, pak ale zase přijde scéna, která jako by vypadla z nějakého nudného dramatu o několika generacích rodiny ropného magnáta. Z čehož plyne jiná věc, The Son prostě zvolilo nevhodně pomalé tempo, které tak nějak dusí potenciál seriálu, jenž tu rozhodně je.

Co se týče postav, za necelou hodinu jsem si nějak více stihla všimnout jen dvou, Elie a Petea. Zbytek nedokáže zaujmout a všichni začnou ihned po dosledování (u mě možná už i v průběhu) splývat a v současné době bych vám nedokázala vyjmenovat ani jednu „vedlejší“ postavu a není to jmény. Dobrá, ještě si dokážu vzpomenout na Eliovu vnučku, ale zbytek Eliovy současnosti je zahalen mlžným oparem. S jeho minulostí je to o trochu lepší, scény s původními obyvateli měly opravdu něco do sebe a třeba z vraždy Eliova bratra mi běhal mráz po zádech.

Zkrátka… ano, potenciál tu je, ale mohlo by být lépe, o moc.
  • obsazení
  • několik působivých scén
  • pomalé tempo
  • nevyrovnané
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
singularita

singularita

Díky za lupu. Pass.
před 7 roky
Nira

Nira

Díky za zhodnocení, tohle můžu s klidným svědomím vynechat :-)
před 7 roky
Koldik

Koldik

Dallas mi stacil ked som bol maly. Dalsie ropne srandy nemusim.
před 6 roky
Další články k tématu