18. 11. 2016

Novinka pod lupou: Search Party

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Search Party
Žánr Komedie / Drama
Stanice TBS
Premiéra 21. 11. 2016 (pilot dostupný od 10. listopadu)
Vysílání od 21. do 25. 11. každý den 2 epizody
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pět sebestředných hrdinů, kterým táhne na třicítku, se zaplete do tajemné záhady, když jejich bývalá spolužačka z vysoké náhle zmizí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

O čem to sakra bylo? Tohle je jedna z těch divných komedií, které nikdo nechápe, ale nějakým zázračným způsobem se pořád dokola objednávají. Vlastně ani nejde o komedii. Neoznačila bych to ani jako tragikomedii. Je to prostě… meh. Nevím, to se nedá zařadit.

Jakože dokoukat se to dá celkem v klidu. Nesmějete se, ale příběh plyne, tedy pokud se tomu příběh dá říkat. Je to v podstatě jen sonda do mysli nějaké obyčejné nudné holky, které je asi 35 a zatím nepřišla na to, čím chce vlastně v životě být. A má z toho stresy. Dokonce to dojde do takové absurdity, že do práce, do které se hlásila s odporem jen proto, že to byla jistota, ji nevezmou, protože nevyhovuje standardům.

Ten sex byl vtipný. Celá vteřina a půl, kterou trval. Zbytek ale šeď průměru, možná lehkého podprůměru. Hlavní hrdinka není sympatická, což šlo vidět už z posteru. Ale prostě tento typ tvůrčích osobností je v Americe in, však si vzpomeňte na Dunhamku, kam ta to s Girls dotáhla. Jde vidět, jak rozdílný je vkus Evropanů a Američanů, nám tenhle typ sebevyjádření až zase tolik neříká.

Ale zpět k seriálu. Postavy vás budou nudit. Je tu skupinka čtyř přátel, dva jsou pár, jedna je (asi) slavná a bohatá a jeden je gay. Znají se od školy a neustále jsou v kontaktu. Seriál je o tom, že nám prozrazují své názory a ukazují své osobnosti v souvislosti s tajemným případem zmizení jejich bývalé spolužačky, kterou ale nikdo pořádně ani neznal. Na konci epizody jsme se alespoň dočkali trošku akčnějšího spádu, který ve mě docela vyvolal zvědavost, ovšem nevím, jestli je to dost k tomu, abych si pustila další díl.
  • záhada kolem zmizení spolužačky
  • nudní hrdinové
  • žádný vtip
  • většinou se nudíte
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Máme tu další novinku a já váhám. Nestává se mi často, abych tolik váhala, zda se mi to, co jsem právě viděla, líbilo. Když to pojmeme matematicky, obvykle bývá přímka vyjadřující „kvalitu“ téměř rovnoběžná s osou x. Zkrátka seriál na začátku epizody nějak dobrý být začne a na odpovídající hladině se drží až do konce. V Search Party ale vidím spíš graf funkce cosinus.

Dory je sympatická postava, která dokáže svým přemýšlením o smyslu vlastního života diváka vcelku zaujmout. Její snaha nalézt člověka, kterého vlastně nezná, jen aby si ujasnila, kdo je ona sama, dodává seriálu na takové „tajemnosti“ a napětí. Kladně vnímám i postavu Juliana, který se sice v první epizodě víceméně vyžívá v „tichá voda břehy mele“, ale zdá se, že tato postava má potenciál, a dokonce se mi zdá, že Julian a Dory mezi sebou mají zajímavou chemii.

Trochu problém mám ale s dalšími hlavními postavami. Elliott, Drew a Portia se mi v příběhu zdají vcelku zbyteční. Nemají totiž nabídnout co jiného než to, že jsou divnými karikaturami, které se většinu času chovají arogantně a které se díky svým mizerným úspěchům pokládají snad za nejdůležitějšího člověka ve vesmíru. Takže tu máme to, že jsou naprosto nudní, chovají se jako vypočítaví imbecilové a jejich samostatné příběhové linky působí jako násilně přilepené, aby se nějak zalepil čas. Vážně má někdo zájem takové postavy sledovat?

Search Party je zajímavý seriál, který možná není ani tak komedií, jako spíš filosofickým rozjímáním nad životem. Tahle část seriálu jde, ale pak je tu spousta negativních stránek, které jsou schopny seriál v dané chvíli hodně shodit. A to se prostě nedá přehlédnout.
  • hudba
  • zajímavá zápletka
  • několik sympatických postav (např. Dory a Julian)
  • několik nesympatických postav (např. Doryin přítel Drew)
  • občas zvláštní
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Musím tedy říct, že jsem čekal něco… napínavějšího, něco kde mě bude opravdu zajímat, co se stalo Chantal. Ve skutečnosti mě to ale nechalo dost chladným, navíc i když to trvá jen dvacet minut, utíkalo to hrozně pomalu…

Děj se rozjíždí neuvěřitelně pomalu. V první epizodě jde spíš o poznání hrdinky, avšak to rozhodně není natolik zajímavá postava, aby se jí dala věnovat velká část té dvacetiminutovky. Již brzy to začne nudit, a ačkoliv poté seriál nabídne pár zajímavých momentů a nápadů, nezvládá upoutat dostatečnou pozornost. Spíš začíná působit dojmem, že jde o hodinovou epizodu, ne dvacetiminutovou…

Naštěstí se podařil výběr herečky, která i přes fakt že její postava není nějak extra zajímavá, dokáže ji hrát naprosto věrohodně a uvěřitelně. Většina postav není nic originálního, je to většinou jen variace na několikrát viděné charaktery, nicméně stejně jako u hlavní představitelky, i tady se výběr většinou povedl. Tváře jsou neokoukané a přesvědčivé.

Pilot je veskrze průměrný, naznačuje, že by se seriál mohl odebírat do velmi zajímavých vod, nijak zvlášť ale neláká a nepřesvědčí. Nabízí několik zajímavých okamžiků, jako celek je ale poměrně nesourodý a působí nejistě. Mě příliš nenadchl.
  • herci
  • jasně viditelný potenciál
  • hudba a ani zbytek technických stránek není špatný
  • postavy
  • chybí atmosféra
  • nepříliš záživný pilot
60 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
007.dany

007.dany

To moc dobře nevypadá.
před 7 roky
sarhod79

sarhod79

Řekla bych, že tomuto seriálu se vyhnu, díky za různorodé ale skvělé recenze:)
před 7 roky
Koldik

Koldik

Uz ani trailer sa neda prehrat...tym padom si to vyrieklo svoj ortiel...
před 7 roky
Další články k tématu