14. 4. 2017

Novinka pod lupou: Imaginary Mary

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Imaginary Mary
Žánr: Komedie
Stanice: ABC
Premiéra: 29. 3. 2017
Vysílání: úterý, 20:30
Předskokan: Fresh Off the Boat
Konkurence: Bull (CBS), iZombie (The CW), Prison Break (Fox), Trial & Error (NBC)
Tipovačka: Všechny týmy bez výjimky a 76 % lidu hlasují pro zrušení.

Kdo?

Tvůrce: Adam F. Goldberg, David Guarascio, Patrick Osborne
Herci: Jenna Elfman, Erica Tremblay, Matreya Scarrwener, Nicholas Coombe, Stephen Schneider

Ve zkratce

Alice obrátila svůj život vzhůru nohama, když se nesmyslně zamilovala do Bena, roztomilého hodného rozvedeného otce se třemi dětmi. Když se hrdinka snaží ignorovat svůj strach ze závazků a mateřství, zjeví se Mary, její imaginární kamarádka z dětství, aby Alici pomohla čelit obavám. Nicméně Mary mnohdy situaci ještě zhorší a zaplní ji chaosem.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Čekala jsem to zlé, bylo to zlé. Možná zlé není to správné slovo, protože znám celou řadu mnohem horších komedií, u kterých bylo sledování doslova utrpením. Mary byla jen nudná a o ničem. A taky trošku otravná.

Seriál by mohl být pohodová svěží komedie, kdyby se tam nevyskytovalo to otravné stvoření. Jako vážně, přijde to někomu z vás roztomilé? Já jsem měla během sledování celou dobu nesnesitelnou chuť tu postavičku zmlátit do bezvědomí a zahodit do kontejneru. Jinak hlavní hrdinka v tom meziobdobí, kdy už byla dospělá a postavička nebyla na scéně, vypadala hodně sympaticky. Jak ale začala vidět svou imaginární kamarádku, šlo to s ní do kopru.

Son of Zorn alespoň k té základní myšlence propojení animace a hraného seriálu přistupoval s originální a vtipnou zápletkou. Tady je to naopak na škodu. Měl z toho být klasický hraný seriál, normální romantická komedie točící se okolo hrdinky, která má najednou ve svém životě tři děti. Myslím, že by si s nimi hravě poradila sama, vždyť stejně většinu doby tu postavičku ignoruje.

Upřímně doufám, že tento kousek zruší po první řadě. Už bych přála Jenně úspěch, ale v tomto projektu ho rozhodně nevidím.

Budu koukat dál? Ve watchlistu nechávám Velkou pětku, takže nechám i tohle, ale kdo ví, kdy se k tomu dostanu.
  • Jenna Elfman
  • děti jsou docela vtipné
  • imaginární kamarádka
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsem v pátek 3. června 2016 obsadila spolu s několika přáteli školní tabuli, aby se konečně vyřídila tipovačka KDO PŘEŽIJE, po traileru Imaginary Mary skončila na tabuli zkratka „WTF“. Ano, jsou to jen tři písmena, ale kupodivu stále platí.

Imaginary Mary je totiž, jak to říct, nemotorná. Vezměme si začátek. Dobrá, máme tu „představovačku“, aneb odpověď na to, kde se halucinace vzala, nuže proč ne. Hraje k tomu písnička, Roar od Katy Perry. Slyšela jsem někdy něco tak hrozně moc našroubovaného? Ne. A tak je to i dál. Něco, co by mělo přirozeně doplňovat obraz, zvládá ke zbytku absolutně nesedět. (Což je vlastně docela obdivuhodné, ne?)

A divně nepřirozené jsou i postavy. Chápeme, je to komedie od Velké pětky, takže nějaké to přehánění je tu snad povinně, ale co je moc, to je příliš. A ani lidská tolerance k šílenosti není nekonečná. Ještě výraznější je tato vlastnost u dětí. Jak se občas říkává, že je zázrak, když je dítě v seriálu aspoň trochu normální, po tomto zážitku to musí být jasné snad už naprosto všem. Velmi zvláštní charakterem je i Mary, ale co by taky člověk čekal od halucinace…

Ale abych tu nebyla zas tolik zlá, Imaginary Mary nebylo tak špatné zas úplně ve všem. Byla to snesitelná podívaná, několika vtipům jsem se možná i pousmála… no, to už bude bohužel asi tak všechno, ale snaha byla.

Možná by se ke kladům dalo přidat i jisté slitování, protože takhle zpětně je mi i docela líto, že jdu s hodnocením tak nízko, ale bohužel.
  • některé vtipy (mom-dance macarena mě i rozesmála)
  • ten plyšák je vlastně docela roztomilý
  • divné a otravné děti
  • divné postavy
  • obdivuhodně špatně zasazený soundtrack
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Musím se pochválit – i přes dementní název, stupidní zápletku a opravdu odpudivý trailer jsem se pokusil dát Imaginary Mary šanci a neodsuzovat ji předem. Přece to nemusí být tak špatné, jak to vypadá, říkal jsem si. Může se to stát třeba novým guilty pleasure, nebo to vlastně může být skvělý sitcom… Vážně jsem doufal, že mě to nějak překvapí. Nepřekvapilo.

Je to totiž přesně tak špatné, jak se zdá. Viděli jste v posledních 10 letech alespoň epizodu od 3 různých sitcomů? Čím více máte nakoukáno, tím více si všímáte, jak pilot Imaginary Mary jenom recykluje účinné věci v jednom sitcomu, které ale ve druhém fungovat nemusí. A Mary je tady tou druhou variantou ve všech případech. Sitcomy se svobodným otcem tu byly, sitcomy s ženami trpícími fobií s dětí tu byly taky a sitcomů s několika dětmi, s nimiž se snaží navázat vztah nový člen rodiny tu bylo tak dvakrát tolik. Vtipy nejsou vtipné a ani nijak originální, všechno se dalo už někde vidět a Imaginary Mary do ničeho nevnáší ani trochu originality.

Teda… možná to zkusili právě s Mary, ale to dopadlo snad ještě hůř. Šílená počítačová příšerka, jejíž CGI vypadá fakt odporně a z jejího jedáku vám upadnou uši. To je Mary. Vlastně hlavní postava samotného seriálu, po níž má i své jméno. A přitom je Mary jenom otravná, trapná postavička, která na děj a jednání Alice nemá vlastně téměř žádný vliv. Pokud by šlo o nějakou komedii pro děti, její účel bych chápal. Téma ale děti nechytne, Mary bude dospělé otravovat… tak proč tam k čertu je?

Imaginary Mary se vážně nepovedla. Herci jsou ke všemu průměrní až otravní (ti dětští především), postavy jsou neskutečně přihlouplé a všechno recykluje všechno. U vtipů si budete říkat, že už jste je jednou slyšeli, u témat si budete říkat, že už byla mnohokrát zpracována a lépe a celý pilot na vás bude působit jako vykrádačka všech dobrých sitcomů. A nevyšlo to, Imaginary Mary jen díky tomu dobrá není. Připočtěte si spoustu neoriginality a neinovativních nápadů a jediné, co vám bude připadat dobré je aspoň průměrný vizuál a poměrně zajímavý úvod.
  • úvod
  • stopáž
  • odporná CGI zrůdička Mary
  • otravné postavy a herci
  • stupidní zápletka
  • recyklace všeho – vtipů, myšlenek, témat
  • nezábavné vtipy
  • bez originality a inovace
20 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Martysek

Martysek

Po dvou dílech - docela by se mi to líbilo, ale taky bych vynechala tu malou příšerku. Myslím, že by se to...
před 7 roky
Yellow

Yellow

Dlouho jsem neviděla takovou peachovinu a Jenna Elfman tomu moc nepřidala, od Dharmy a Grega je mi fakt...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tipoval som zrusenie, takze sa do toho nepustim, len si odskrtnem vyzvu...
před 6 roky
Další články k tématu