25. 10. 2016

Novinka pod lupou: Travelers

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Travelers
Žánr: Drama / SciFi
Stanice: Showcase / Netflix
Premiéra: 17. 10. 2016
Vysílání: každé pondělí
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Brad Wright
Herci: Eric McCormack, Nesta Cooper, MacKenzie Porter, Jared Abrahamson, Reilly Dolman, Patrick Gilmore, Leah Cairns

Ve zkratce

Za stovky let v budoucnosti poslední přeživší lidé objeví, jak poslat vědomí zpět v čase, přímo do myslí lidí v 21. století. Tito cestovatelé přeberou životy náhodně vybraných lidí, ale tajně spolupracují jako týmy, které mají za úkol zachránit lidstvo od strašlivé budoucnosti. Vyzbrojeni pouze vědomostmi historie a archivů sociálních médií zjišťují, že život a vztahy v 21. století jsou stejná výzva jako jejich životně důležitá mise.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

O tomto seriálu jsem se dozvěděla poprvé až na začátku tohoto měsíce, do té doby jsem neměla tušení, že se podobná novinka chystá. Bylo by ale nemilé o tohle přijít, protože už pilot mě hodně zaujal a těším se, co bude dál.

Seriál má zajímavou spoluprodukci. Vytváří jej Netflix v kombinaci s kanadskou stanicí Showcase, což rozhodně může spoustu fanoušků přesvědčit, že by seriálu mohli dát šanci. Víte co, když už v tom projednou nemá prsty Syfy :-) Ne, dělám si srandu, i na Syfy se dají najít zajímavé seriály, ale o tom tento názor není. Travelers rozhodně do škatulky zajímavých seriálů zapadá. Nebo lépe řečeno zábavných seriálů. Pro mě. Nejsem expert na sci-fi, tak nevím, co na novinku budou říkat zarytí fanoušci žánru, ale já jsem se bavila od začátku do konce.

Trošku mě mrzelo, že už byl konec dílu, protože se tam za celou dobu v podstatě nic nestalo. Až závěr prozradil trošku víc informací o tom, co se to vlastně děje, ale bylo by super, kdybychom mohli hned navázat druhým dílem, aby se obrázek ještě lépe vybarvil. První díl je spíše taková záhada v kombinaci se seznamováním s postavami.

Koncept toho, že v budoucnosti mají přesně na vteřinu vypočítané, kdy dojde ke smrti člověka a kdy se do něj mají přesně vtělit, je trošku přitažený za vlasy. Ale jinak vše funguje skvěle. Nové duše zcela pozmění osobnost původního člověka, moc se mi líbily ty kontrasty u všech z nich, hlavně potom jejich interakce s ostatními lidmi (sociální pracovník, přítelkyně, násilnický manžel).

I když zatím nemám přesný obrázek o tom, o co vlastně půjde, musím říct, že mě pilot nadchnul a s radostí budu sledovat dál.
  • poutavý příběh
  • zajímavý přírůstek do sci-fi žánru
  • nové osobnosti v těle lidí a jejich interakce s okolím
  • pilot je jen představením postav
  • přesně vypočítané vtělení je přitažené za vlasy
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Už to tak je, hlavním motivem letošní sezóny je bezesporu cestování časem a i tahle novinka s ním svým způsobem hraje. Navíc drama našlo domov na stanici Showcase, kde se prosadil seriál Continuum, což pro mě znamenalo další lákadlo navíc.

Podobně jako u Continuum nesází Travelers na známé herecké hvězdy, proto obsazení těžko bude tím, co by diváky přilákalo. Jedinou známější tváří je Eric McCormack, ale to vůbec nevadí. Nevadí; obsazení totiž tvoří poměrně sympatická skupina mladých lidí, kteří jdou vcelku snadno oblíbit.

Nejvíce mě však na pilotu zaujalo to, že se něco děje a my tak úplně nevíme co. Seriál tím vytváří zajímavou atmosféru, která na mě ve spojení s tou záhadností dobře fungovala. Příběh sice nepůsobí úplně nejpřehledněji, ale věřím, že v následujících epizodách se vykrystalizuje. Když to shrnu, tak pilot stál za to, navnadil mě na další sledování a já jsem vážně zvědavý na to, co se bude dít dál.
  • cestování časem
  • záhada a atmosféra
  • zajímá mě, co bude dál
  • působí to nepřehledně
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Travelers mě dokázal překvapit. Seriál sice ze začátku a vlastně cca ve dvou třetinách je spíš taková směs střípků osudů jednotlivých postav a o co tam reálně jde vám začne docházet až na konci, ale ve finále si řeknete, že je to vlastně tak správně.

Co vás na první pohled upoutá, je MacKenzie Porter. Ta holka prostě umí hrát. Její dvacetiletá žena s myslí postiženého dítěte je vyloženě na nominaci na Emmy. Škoda, že jde o jednu z mála situací, které si opravdu nacvičila, ve zbytku pilotu spíš sekunduje a zastiňuje ji skoro každý, s kým se ve scéně objeví.

Kdo naopak září, je Eric McCromack. Doufám, že v dalších dílech dostane víc prostoru, protože ze všech postav je (bohužel) nejzajímavější. Samotná skupinka se totiž skládá z person, ke kterým jen těžko hledáte vztah,, zvlášť potom, co se dozvíte, že o nich vlastně ani nic nevíte – jsou přeci z budoucnosti a jediné, co vám za celý pilot zprostředkují, je to, že mají nějakou technologii, díky které – spoiler – můžou ovládnout tělo člověka těsně před smrtí a poslat do něj osobnost z budoucnosti. Koncept je sice šílený a lehce kostrbatý, ale do budoucna to může vést ke spoustě zajímavých dějových zvratů. Na druhou stranu ale taky může svádět k časté výměně postav.

Za celý pilot se v podstatě jen seznámíte s postavami a hned je konec. Travelers využívá jisté postupy z ostatních seriálů a filmů o cestování v čase, ale snad krom vydělávání pomocí sázek, z něhož se už stává tak trochu klišé, si toho ani nevšimnete.

Doporučuji sledovat: Pokud nemáte nic jiného kanadského ve watchlistu, pak ANO.
  • Eric McCormack
  • pilot je jen ukázka postav
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
milosh

milosh

Nevypadá to špatně a je tam cestování časem, takže šanci bych tomu dal. I když teda popisek zaujal víc než...
před 7 roky
Koldik

Koldik

JJ trailer nic moc, ale inak to vyzera zaujimavo aj hodnotenie...nuz dam aspon na chem vidiet list...
před 7 roky
Pista8632

Pista8632

... a prozatím docela dobrý. Těším se na pátý.
před 7 roky
Další články k tématu