28. 8. 2017

Novinka pod lupou: Marlon

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Marlon
Žánr Komedie
Stanice NBC
Premiéra 16. 8. 2017
Vysílání středa ve 21:00 hodin

Délka pilotu: 22 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka Pouze HBO tipuje prodloužení, všechny ostatní týmy jsou pro zrušení. To podporuje i hlas lidu, a to s převahou 77 %.

O čem to je?

Příběh se volně inspiruje skutečným životem Marlona Wayans. Hlavním hrdinou je milující, leč dětinský otec, který se ze všech sil snaží vychovávat své dvě děti spolu se svou umírněnou bývalkou. I když se jeho nevhodné rady, bouřlivá osobnost a nečekaná internetová sláva můžou občas dostat do cesty, pro Marlona je rodina vždy na prvním místě… i když on sám je největší dítě ze všech.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pokud už se nějaký ten pátek v seriálovém světě vyskytujete, asi znáte takové ty „odpadní“ seriály Velké pětky. Jsou to novinky, které byly objednány pro hlavní sezónu, ale nikdy v ní nedostaly prostor, takže aby se to vůbec odvysílalo, stanice je zařadí na burn-off na léto. Někdy se z toho může stát překvapení (Carmichael Show, The Night Shift), ale většinou se těch několik málo epizod v tichosti odvysílá a poté se na seriál rychle zapomene. Marlon je jeden z těchto případů a obávám se, že ten druhý. Nebo ne? Jak tak totiž dopisuju se zpožděním ratingy, tak jsem docela v šoku, jak vysoká čísla tento seriál má.

Když ale pomineme fakt, že jestli to prodlouží, tak budu OPĚT v tipovačce bez bodu, musím říct, že mě sledování bavilo mnohem víc, než jsem čekala. Je to další černošská komedie o tom, jak to mají ve světě těžké? Jo. Je to další rodinná komedie o věčně nedospělém rodiči? Jo. Je to vtipné? Bohužel jo.

Opravdu jsem se bavila. A vůbec na tom nic neměnil fakt, že si myslím, že černoši dělající si srandu ze sebe sama jsou trapní. Tady to bylo tak viditelné a dovedené do extrémů, že mi to prostě přišlo vtipné. Asi se dá říct, že u všeho existuje výjimka potvrzující pravidlo.

Vše samozřejmě táhne otec rodiny, který v podstatě nedává prostor nikomu jinému, dokonce ani bývalce a dětem. Každou scénu si ukradne pro sebe, ostatní jsou tam jen do počtu a v podstatě byste si ani nevšimli, kdyby se vypařili. Otázkou je, jestli se tento výstřední styl časem neomrzí. Možná by tomu skutečně slušela pouze jedna silná série, než to natahovat donekonečna. Ale NBCčko zrušilo Carmichaela, takže prázdný slot asi bude chtít něčím nahradit. A tohle vypadá na dokonalou kopii.

Budu koukat dál? Dám si do Chci vidět a v budoucnu to sjedu maratonem.
  • podařené vtipy
  • líbí se vám to, i když by nemělo
  • charisma hlavního hrdiny
  • ostatní tam jsou jen do počtu
  • vyvedeno do extrému
  • další typický černošský rodinný sitcom
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Znáte dad jokes? Omlouvám se za použití anglického výrazu, avšak český neznám. Ale jsou to takové ty vtipy, které jsou neskutečně trapné. A dost často bývají tak hrozně trapné, až jsou vtipné. Vážně hodně vtipné.

Před tím, než jsem si pustila Marlona, tak jsem si myslela, že to bude špatné. I v tipovačce jsem naprosto oprávněně tipovala zrušení, protože tohle mělo být utrpení. Jaké bylo moje překvapení, když jsem si to ve dvě ráno pustila a královsky se bavila. Což ve dvě ráno není dobrá věc, protože jsou dvě ráno a většina populace spí. A minimálně ta část populace, se kterou sdílíte dům, by vás zabila, kdyby slyšela, jak moc jste podcenili vtipnost tohoto seriálu.

Ale vážně, možná je se mnou prostě už něco špatně, ale sledování jsem si neskutečně užila. Marlon Wayans je opravdu sympaťák, který dokáže vtipy prodat, zábavné jsou i vedlejší postavy.

Seriál svou atmosférou tak trochu připomíná sitcomy z devadesátých let, dochází i na dojemné konce plné objetí, ale to už nejsou devadesátky, to jsou prostě rodinné sitcomy. S devasátkami také nemají nic společného sociální sítě, které sem překvapivě nezahrnují děti, ale právě Marlon. Je to osvěžující, je to zábavné, takže proč ne.

I když jsem se královsky bavila, stále je mi naprosto jasné, že tohle po první sérii skončí. Nebo možná už v průběhu. Ale já zařazuji do watchlistu a jestli Marlon bude podobně pokračovat i dál, mám se na co těšit. Snad si to nepustím moc brzy a vydržím do toho konce, který brzy přijde.
  • Marlon
  • humor
  • každou chvíli to skončí
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Měla jsem úplně stejný původní dojem, stejně tak jsem dala i zrušení v tipovačce. Ale asi dám na...
před 6 roky
Salem

Salem

pak dej vědět jak tě to oslnilo
před 6 roky
ragelly

ragelly

Jako trošku se stydím, ale fakt mě to občas dokázalo rozesmát. To jejich hraní si na černochy...
před 3 roky
Další články k tématu