23. 2. 2017

Novinka pod lupou: Divoký Zapadákov

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Divoký Zapadákov
Žánr Komedie / Western
Stanice Markíza
Premiéra 6. 2. 2017
Vysílání každé pondělí
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Divoký Zapadákov je zapomenutá vesnička, nad kterou tvrdou rukou vládne obávaný Jednooký Jack. Ten si vybral za ženu Sladkou Jane, místní krásku (a sestru místního šerifa), která je ovšem jako křehká, až naivní romantička z toho, že by si měla vzít někoho jako Jack, nešťastná. Naděje jak pro Jane, tak i pro městečko začne svítat ve chvíli, kdy do města přichází úžasný hrdina Fešák Luke, který přináší zatykač na Jacka a se kterým si Jane ihned padne do oka. Ovšem porazit Jacka není tak snadné, jak by se mohlo zdát…

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Je zajímavé, jak odlišná je česká a slovenská komediální tvorba. Nepamatuju se, že by podobné estrády jako Zapadákov v poslední době vznikly u nás nebo i jinde. Upřímně nevím, co si o tom mám myslet. Tento seriál asi budou lidi buď milovat, nebo nenávidět. Já jsem na rozpacích, jestli se mi to vůbec líbilo. Řekla bych, že asi ne :D Ale zároveň jsem nemohla odtrhnout oči od obrazovky. Dilema.

Je to parodie, komedie, černý humor, všechno dohromady. Postavy jsou úchylné, slizké a zcela jasně a úmyslně přehrávají. Rozhodně tento styl nesedne každému, vlastně sedne asi málokomu. V podstatě jde o skečovou show, jen nejde o samostatné scénky, ale jednu dlouhou a rozvíjející se scénku.

V pilotu se najde pár vtipných situací, ale jak říkám, pokud se vyloženě ve skečovém humoru nevyžíváte, budete většinu času jen kroutit očima. Což je i můj případ, opravdu nechápu, co mě nutilo koukat dál a dál.

Budu koukat dál? Pro své vlastní dobro raději ne.
  • nedokážete od toho odtrhnout oči
  • špatné herectví, i když záměrně
  • nesympatické postavy
  • zápletka o ničem
40 %
Mé hodnocení
ragelly

S další novinkou míříme na Slovensko, respektive do jeho westernové country verze… Zní to děsivě, že?

Stejné zděšení se dá naprosto pochopitelně očekávat i po podívání se na záhlaví seriálu. Ale! Divoký Zapadákov se, jak je poznat už od znělky a jména tvůrce, Dana Dangla, nebere nijak vážně. Takže ano, seriál je to neskutečně hloupý, ale troufám si říct že vědomě a schválně.

Takže je jen na divákovi, jestli přijme tvůrcovu hru a přenese se přes to, že je to taková menší „blbinka“ a že je to vlastně tak blbé, až je to vtipné. Když tohle člověk přestane řešit a nechá se jen bavit, seriál toto své poslání plní bez menšího problému. Je otázkou, jestli jsem občas chytala záchvaty smíchu proto, že to bylo tak hloupé, nebo proto, že to bylo tak chytré, ale smála jsem se a to je snad nejdůležitější. Možná se teď divíte, proč jsem nadhodila, že ty vtipy jsou vcelku chytré. Ale vážně jsou. Pokud člověk není úplný společenský ignorant, je jasně patrné, že všechny ty parodie a karikaturní figurky zcela jasně reflektují skutečnou společnost. Mě tyto narážky občas opravdu pobavily, chválím.

Seriál je hodně přehnaný, příběh typicky westernový – ovšem dohnaný do velkého absurdna. Nic z toho samozřejmě nemusí vůbec vadit, pokud se divák buď obalí trpělivostí, nebo to začne brát jako další ze zábavných věcí. Trochu škoda je ale jiné věci. Občas se nedá nevšimnout, že pilot trvá celých padesát pět minut, někdy je poznat, že seriál už tak trochu ztrácí tempo (a dech). Kratší stopáž, ať už 40minutová či 30minutová, by seriálu neuškodila.

Je otázkou, jak dlouho jde všechno parodovat nebo celkově tvořit tento příběh, aby se motivy a použité vtipy nezačaly příliš opakovat, ale pokud bude mít Markíza (a tvůrce) rozum a neudělá z Divokého Zapadákova westernovou Ordinaci v růžové zahradě, má seriál slušný potenciál být takovou „blbostí“, která je tak absurdní a drzá, že se k ní divák vrací rád. Uvidíme, kdy dojdou nápady.
  • voice over na začátku
  • různé parodie a odkazy na skutečnost a zažité motivy
  • seriál skutečně baví
  • můžou hodně rychle dojít nápady
  • dlouhá stopáž a několik hluchých míst
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
milosh

milosh

Jelikož jsem na tenhle počin slyšel tolik kritiky jako už dlouho ne, chtěl jsem se schválně kouknout, jestli...
před 7 roky
007.dany

007.dany

Tak nějak tuším,že to bude pěkná kravina...
před 7 roky
marvio

marvio

Vydržel jsem prvních 30 minut a vypnul. Párkrát jsem se zasmál, ale celý díl jsem fakt nedal.
před 7 roky
Další články k tématu