24. 2. 2017

Novinka pod lupou: Gap Year

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gap Year
Žánr Drama / Komedie / Romantický
Stanice E4
Premiéra 23. 2. 2017
Vysílání čtvrtek, 21:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dva nerozluční přátelé se vydávají na dobrodružný výlet do Číny, kde se setkají s dalšími mladými turisty a rozhodnou se společně procestovat celý asijský kontinent. Drama je plné deštných pralesů, plážových večírků za úplňku, velkolepých asijských velkoměst i odlehlých klášterů v podhůří Himálají.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Začínám mít pocit, že je nějaké suché období. Crashing, Breaks a teď i Gap Year prostě nedokázaly upoutat mou pozornost. Nebo možná naopak dokázaly, jen v negativním slova smyslu. Tímto seriálem mám splněnu výzvu pro letošní rok, takže juchů :D Alespoň něco dobrého mi přinesl.

Každopádně příběh má potenciál. Asijské prostředí v britském seriálu je rozhodně neokoukané a příroda je taky asi to jediné, co na této dramedy funguje. Zbytek bohužel stojí za starou bačkoru. Na to, že jde o výlet do Číny, tady vidíte jen samé Brity nebo Američany. Chápu, že jde o velkou turistickou destinaci, ale vážně mi nepřijdou všechna tato setkání natolik pravděpodobná.

Herecké obsazení je nesympatické, snad maximálně s výjimkou vždy optimistické blondýny, která mi nevadila a její scény mi přišly, řekněme, nejméně hrozné. Ostatní ale doslova nemůžu vystát. Oba hlavní přátelé jsou otravní, druhá kámoška je protivná a ten chlap alias páté kolo u vozu vyloženě irituje. I kdyby byl příběh sebelepší (což není), tak už samotné obsazení by mě od dalšího sledování spolehlivě odradilo.

Budu koukat dál? Ne. Bohatě stačilo.
  • prostředí
  • blondýna
  • ostatní postavy
  • není to dramatické jako drama ani vtipné jako komedie
  • nudný příběh
20 %
Mé hodnocení
ragelly

E4. Tato stanice má podle mých zkušeností na svědomí pár lepších kousků (Tripped) a pár horších kousků (Crazyhead, The Aliens), ale samozřejmě záleží na vztahu k tvorbě stanice.

Když už tu dělám rozřazení mnou viděné tvorby, přidám tedy číslo čtyři. A Gap Year jde… chvilka napětí… do kolonky horší. Sledování sice docela uteklo, ale můžu říct, že se mi to, co jsem viděla, líbilo? Upřímně ne.

Většina postav sice není tak strašná (i když k tomu některé mají dost blízko), ale ta nejspíš nejhlavnější, Dylan, je opravdu horor. Nebo má někdo opravdu náladu a chuť pětačtyřicet minut sledovat, jak někdo pláče po své něco jako expřítelkyni? Dobře, má i své světlé chvilky, ale ty temnější jsou natolik výrazné, že to prostě odpustit nejde.

Další problém mám s dějem, příběhem, obsahem, říkejte si tomu, jak chcete. Ten je totiž hrozně slabý. A pak jsou tu vtipy, ale ty jsou možná ještě slabší. Alespoň úsměv na tváři mi vyloudil jediný (Proclaimers), zbytek byl spíš trapný. Takže náplní dílu je trávení večera na festivalu, převracení toitoiky, neustálé zoufalé skorožádání expřítelkyně o ruku,…

Ano, pár světlých chvilek Gap Year má, ale řekněme to na rovinu. Je to slabota a na světě (neboli SerialZone) existuje přes jedenáct tisíc seriálů a já doopravdy netuším, proč se pouštět zrovna do tohoto špatného cestopisu. I když ukázky z dalších dílů vypadaly o chlup nadějněji.
  • docela to utíká
  • několik dobrých scén
  • jeden vtip, který vyšel
  • většina postav je dost nesympatická
  • chabý děj
  • trapné vtipy
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Tak to snad ani ne .o(
před 7 roky
007.dany

007.dany

Asi tak,tohle zkoušet raději ani nebudu.
před 7 roky
teraxa

teraxa

Tohle je seriál, u kterého si po shlédnutí řeknete, že jste radši mohly prát a žehlit...
před 7 roky
Další články k tématu