6. 2. 2017

Novinka pod lupou: 24: Legacy

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název 24: Legacy
Žánr Drama / Akční
Stanice Fox
Premiéra 5. 1. 2017
Vysílání pondělí, 20:00
Předskokan
Konkurence Dancing with the Stars (ABC),Kevin Can Wait (CBS), Supergirl (CW), The Voice (NBC)
Tipovačka CW Zone a Gorilla věří v prodloužení. Zbylé týmy včetně 51 % lidu jsou pro zrušení.

O čem to je?

Začíná další perný den. Tentokrát má Jack Bauer odpočinek, trable číhají na Erica Cartera. Ten byl velitelem mise k eliminování teroristického vůdce Sheika Ibrahima Bin-Khalida. Nyní, zpět ve Státech, se z něj a ostatních členů týmu stávají terče těch, kteří se za smrt svého vůdce chtějí pomstít. Carter musí požádat o pomoc CTU. Nejde jen o jeho život, musí se také pokusit zabránit největšímu teroristickému útoku na americké půdě v historii.

Příběh se odehrává tři roky po událostech z minisérie Live Another Day a je zasazen do Washingtonu DC.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Docela mě překvapuje, že o 24: Legacy nebyl u našich redaktorů žádný zájem. Přece jen je to jedna z těch očekávaných premiér, tak doufám, že se alespoň ozvou v diskuzi ti, kteří se na pilot chystají nebo už ho mají za sebou :-)

Každopádně přímo k tématu. Původní 24ku jsem viděla zhruba před dvěma, možná třemi lety, mám za sebou i minisérii Live Another Day. Spousta lidí se bojí, že to bez Jacka nebude ono, a přiznám se, že i já jsem k nim patřila. Ovšem jakmile seriál začal, obavy mě ihned přešly. Tohle je naprostá kopie původního seriálu. Jasně, je tam jiný hlavní hrdina, ale upřímně mě osobně to vůbec nevadí. Jack byl super, ale Eric je taky super, pokud můžu soudit jen podle pilotu. Oba to jsou úplně stejné typy lidí, v podstatě se liší pouze barvou kůže. A když se to tak vezme, Jack stál sice v jádru všeho, ale šlo tam o tu akci, korupci uvnitř CTU, napětí, rozdělenou obrazovku, tikající hodiny a to, že nikdy nevíte, kdo je zrádce a co přijde dál. Všechno tohle do puntíku splňuje i 24: Legacy, takže za sebe můžu říct, že jsem se výborně bavila.

Co se samotného případu týče, tak pořád úplně nevíme, o co jde. Je tu záhadný flashdisk, který očividně chtějí teroristé. Upřímně to ani není to hlavní, co mě zajímá. Spíš se těším na práci v CTU, na to, kdo tentokrát bude zrádce (můj typ je ten s brýlemi, i když jak se tvářil nápadně podezřele, tak možná z toho nic nebude a bude to ta mladá vychytralá holka :-D ). Rozhodně mě bude bavit sledovat to maratonem, protože čekat každý týden na další hodinu děje, to by mě zabilo.

Postavy jsou mi sympatické všechny, kromě hrdiny i bývalá ředitelka, její manžel, všichni v CTU, možná pokulhává Ericův kámoš z mise, ale to nevadí, rozhodně to není tak, že by mi někdo vyloženě vadil. Určitě jsem zvědavá, jaké další postavy se později představí.

Taky musím pochválit dějovou linku ve škole. Líbí se mi, že do příběhu byla zasazena i mladá krev a osobně tuto linii považuju za jednu z těch nejzajímavějších, určitě jsem zvědavá, jak se tvůrci s hrozícím teroristickým útokem ve škole vypořádají.

Za mě tedy palec nahoru, i když jde o přesnou kopírku původního seriálu, ničemu to nevadí. Formát stále působí svěže a hlavní hrdina je stejný sympaťák jako Jack.
  • Eric je dobrá náhrada za Jacka
  • stejný formát jako původní 24
  • spousta zábavné a napínavé akce
  • je to opět další nesmrtelný hrdina
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Původních 24 hodin si nikdy v mém watchlistu místo najít nedokázalo, neboť jsem na seriál nikdy prostě nenarazila a já neviděla důvod, proč si ho pouštět sama. Takže seriál pro mě zůstal něčím, o čem jsem často slýchávala, ale „naživo“ jsem to neviděla. Jelikož jsem naprostý neznalec původní série, nedokážu porovnávat a říct, o kolik lepší či horší tato verze je. Takže, prosím, omluvte odchylky od hodnocení, které by si seriál v porovnání s tím původním zasloužil.

Různých rebootů, spin-offů, seriálů podle filmů, seriálů podle filmů podle seriálů podle filmů (ha, to asi ne :D) je teď mraky. Takže otrávená řečnická otázka: „To už nedokážete vymyslet nic svého?“ je určitě namístě. Když ale toto pominu, ač jsem to úplně neplánovala, u seriálu jsem se skvěle bavila. Akční je seriál tak moc, že je opravdu radost pohledět, vraždí se vším možným (obrovská trubka využitá zároveň jako štít a zároveň jako vražedná zbraň byla geniální!), hlavní postavy mají snad superschopnosti.

Zkrátka, pokud člověk nebere seriál úplně smrtelně vážně, je to opravdu zábava. Některé aspekty (otravného a možná nebezpečného teenagera, hlavní postavu, která si musí vybrat mezi tajnou záchranou světa a účastí na něčem velmi důležitém pro svou rodinu) tolik typické pro tyto „akčňárny“ si mohli tvůrci nechat, protože už je to celkem nudné klišé, ale jinak doopravdy zklamaná nejsem. Alespoň tedy doufám, že se seriál sám zas tak vážně nebere. Jestli ano, tak… pardon.

Ač seriálu hraje do karet velmi hezká grafika a stále velmi zajímavé pojetí, sama nevěřím, že se seriálu dostane více jak jedné řady. Tedy, ještě jsem neviděla SARS, takže si mohu věřit čemu chci, ale zkrátka si myslím, že bude nejlépe, pokud už další řady nebudou. Nechci sice podceňovat tvůrce, ale nemyslím si, že by dokázali ze seriálu „vytřískávat“ tu zábavnou a akční stránku déle. Samozřejmě bez toho, aby to začalo být neúnosné. Ale jako „jednohubka“ s krátkou životností je 24: Legacy dobré.
  • spousta povedené akce
  • zábavné guilty pleasure
  • stále zajímavé pojetí
  • mnoho klišé
  • další seriál podle předlohy
  • krátká životnost
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
007.dany

007.dany

Do toho nejspíš ani radši nejdu.
před 7 roky
Mr.Gogo

Mr.Gogo

Som sklamany bez Jacka Bauera ma to uplne nezaujima chyba tam aj Chloe :(
před 7 roky
Koldik

Koldik

Ja som povodnu 24 nepozeral, nejak ma to obislo, tu sa pozriem aspon na pilot a potom sa uvidi...
před 7 roky
Další články k tématu