21. 1. 2017

Novinka pod lupou: Workin' Moms

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Workin' Moms
Žánr: Komedie
Stanice: CBC
Premiéra: 10. 1. 2017
Vysílání: úterý 21:30
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Catherine Reitman
Herci: Catherine Reitman, Dani Kind, Jessalyn Wanlim, Katherine Barrell, Juno Rinaldi

Ve zkratce

Kate, Anne, Frankie a Jenny jsou čtyři ženy, které se snaží v životě dosáhnout všeho, co si usmyslí, aniž by byly omezeny skutečností, že jsou zároveň mámy. Kromě dětí jim v tom však brání zapeklité vztahy, otřesní kolegové v práci nebo třeba poporodní deprese.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tenhle seriál nebude nic pro mě. Popis zněl celkem zajímavě, trailer k dispozici není, ale ukázky působily vtipně. Nakonec jsem ale byla z pilotu zklamaná, což může být způsobeno tím, že jsem od něj čekala něco jiného. Pozitivem ale je, že epizoda docela rychle utekla.

Jak už název napovídá, seriál je skutečně o pracujících matkách. Ty však do práce nastoupili ihned po mateřské a jejich dětem je jen pár měsíců. Řeší se tedy to, co s matkami odloučení od tak malých dětí dělá, jaké to s sebou nese komplikace a co pro to musí obětovat. Já se do hlavních hrdinek nedokázala vcítit, a tak mě tohle téma nezaujalo. Kdyby byly děti už starší, naskýtaly by se jiné, zábavnější situace, které by mě třeba více nalákaly. Takových seriálů už tu bylo ale spoustu a Reitman chtěla přijít s něčím neokoukaným, což se jí vlastně povedlo.

Samotné postavy mi nepřišly moc sympatické. Na druhou stranu se nestihly během těch 22 minut hlouběji uvést, takže jde pouze o první dojem. Já seriálu šanci nedám, ale pokud jste máma s malým dítětem a u toho třeba pracujete nebo se do práce chystáte, tak se do postav dokážete více vcítit a třeba v seriálu najdete situace ze života.
  • rychle to uteklo
  • neohraný námět
  • seriál primárně zaujme jen určitou skupinu lidí
  • ne moc sympatické postavy
30 %
Mé hodnocení
gabik.029

Název seriálu hodně naznačuje, o čem celý seriál bude. I když jdete do pilotu bez přehrání traileru nebo přečtení děje, tak stejně máte představu, protože… prostě Workin Moms.

Šla jsem do toho s jistými obavami. Ovšem opět se ukázalo, že v Kanadě jim ty komedie jdou jako po másle. Nebo mi možná sedí kanadský humor? :-D Každopádně po dvou seriálech o menšinách (Kim's Convenience a Second Jen) tu jsou kanadské maminy a já se bavím královsky. Ze začátku to možná trošku vypadá jako Girls (ukazování bradavek a tak), ale pak se to rozjede docela slušně.

Ze tří hlavních hrdinek mi dvě vyloženě padly do noty. Výhrady mám pouze k té realitní makléřce, která je opravdu buranka a moc jsem ji nechápala, ale ty druhé dvě jsou výborné. Líbily se mi reálné životní situace, které matky v práci musí řešit (nepohodlné odsávání mléka, mokrá halenka atd.) i to, jakým způsobem se tvůrci vypořádali s emoční stránkou návratu do práce.

Taky se zde objeví trošku vážnější chvilka, kdy už to nejsou samé srandičky, ale na hrdinku dolehne, že je odloučená od svého dítěte. Sice je to jen takový krátký okamžik, ale seriálu dodává extra šmrnc. A vzápětí ho střídá naprosto famózní scéna s medvědem (a dalším běžcem), u které jsem se zasmála nahlas. Výborný způsob, jak zakončit pilot :-)
  • vtipné
  • rychle to uteče
  • 2/3 sympatických hrdinek
  • 1/3 nesympatických hrdinek
80 %
Mé hodnocení
ragelly

V kanadské seriálové tvorbě se moc nevyznám. Nevím, proč uvádím seriály, protože fakt nemůžu říct, že bych o čemkoliv kanadském věděla něco víc. Občas ale i takového neznalce jako jsem já některá z novinek zaujme a najde se cestu do mého watchlistu. Povedlo se to Workin' Mums?

Zaprvé si, prosím, všimněte, kdo je tvůrcem seriálu. A teď, kdo ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Velmi často tato shoda znamená katastrofu.

Tady to sice tak hrozně nedopadlo, tvůrkyně si pro sebe dokonce získala jednu z nejsympatič­tějších postav seriálu, přesto se ale opravdu nejedná o žádný zázrak. Téma netradičních matek, které mají pocit, že nic nezvládají, docela dost míří spíše k tragikomedii, ale i tak se najde pár vtipů a vtipných situací. Postavy si (možná i kvůli povaze seriálu) nejde úplně zamilovat, ale překvapivě to až tak nevadí.

Vadí mi spíš jiná věc. Uběhla ani ne hodina od doby, co jsem pilot zhlédla, a já prostě nedokážu říct, že by na mně seriál zanechal nějaký hluboký dojem. A seriál je už nyní na velmi dobré cestě k tomu, abych zítra touhle dobou už vůbec netušila, že kdy existoval. Protože když pomineme zajímavé téma, tak mezi ostatními seriály zkrátka velmi snadno zapadne. Pár věcí se mu sice opravdu podařilo, ale ne dost.
  • několik povedených scén, ať už lehce dojemných či vtipných
  • zajímavé téma
  • trochu nesympatické hlavní postavy
  • nezaujme
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát šanci seriálu Workin' Moms? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
simuska02

simuska02

Pilot jsem zkusila hlavně kvůli pilotové výzvě a musím říct, že nelituju :)
před 7 roky
Koldik

Koldik

Mohlo by to byt dobre, ale teraz na to nie je urcite priestor a pozdejsie to upadne do zabudnutia...
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Já si seriál nakonec zamilovala. Stal se z něj jeden z těch, na které se vždycky těším nejvíc. :)
před 7 roky
Další články k tématu