18. 7. 2017

Novinka pod lupou: Snowfall

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Snowfall
Žánr Drama / Retro / Krimi
Stanice FX
Premiéra 5. 7. 2017
Vysílání středa ve 22:00

Délka pilotu: 57 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Píší se osmdesátá léta a svůj velký boom zažívá mimo zraky většiny lidí kokain. Svět stojí na pokraji obrovských změn, drogy si najdou svou cestu, jak ovlivnit vše co lidé znají. V centru dění stojí muži a ženy, kteří ať už dobrovolně, nebo nedobrovolně začali s bílým práškem. Někteří si chtějí vydělat, někteří si chtějí zachránit svůj vlastní život, záměry jiných jsou mnohem temnější, než by kdo na první pohled čekal.
Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Konečně všeříkající název. Člověk koukne a je jasné, že tohle o žádném sněhu nebude. Pokud tedy někdo tomu bílému prášku neříká sníh nebo snížek, to by značně změnilo situaci.

Každopádně na papíře (fajn, na monitoru) zní tohle téma dost dobře, postavy jsou také slušné, občas z nich dokonce až mrazí, ale jinak? Jinak seriál značně pokulhává. Téma asi všichni chápeme, všichni víme, o co jde, ale seriál má s tímhle vyjádřením dost problém.

Drogy jsou tu sice všude, drogových dealerů je tu také slušné množství, ale seriálu zkrátka chybí něco, co by prohlubovalo děj a nedělalo z něj jen nějaké na sebe navazující scény. V seriálu se něco děje, ale je to vážně jen o tom, že se něco děje. Úplně jsem netušila, k čemu to přirovnat, dokud mi ragelly nenapsala, že Snowfall je něco jako Patriot. To je dokonalá shoda! Celou dobu se něco děje, ale já jako bych si říkala: „A co já s tím.“

Seriál prostě vůbec nedokáže člověka nějak vtáhnout do příběhu, donutit ho zajímat se o to, co se vlastně vůbec právě děje. Takže se sice něco děje, ale je to taková nuda, že si divák ani možná nevšimne, když naskočí na závěrečné titulky. Nebo když mu někdo vezme počítač. Nebo když omylem odejde z místnosti.

Na to, jak mě to nebavilo, se upřímně divím, že to není v USA velký hit, jako tomu bylo například u toho Patriota. Rasově vyvážené obsazení by tomu také napovídalo, ale očividně i američtí diváci mají občas rozum a neodkývnou úplně všechno.
  • zajímavé postavy
  • je to příšerně nudné
  • nedokáže diváka vtáhnout do děje
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Jeden Narcos už tu máme, proč přidávat další? Navíc takový, která má tuctové postavy, k nimž si nevytvoříte během sledování žádný vztah. Snowfall pochází ze stanice FX, která dramata vytvářet umí. Ale tento krok opravdu není správným směrem. Myslím si, že žánr retro kokainového dramatu už jsme přešli a jsme někde jinde. Nepředpokládám, že by seriál vydržel na obrazovkách extra dlouho nebo sbíral ocenění.

Není to tak, že by vám sledování rvalo oči a vy jste tisíckrát kontrolovali, kdy už to skončí. Ale zase to není ani ta druhá strana, kdy by vás příběh dokázal vtáhnout do děje a v yjste s napětím očekávali další nový díl. Snowfall je jeden z těch seriálů, které odsledujete, ale nezanechají ve vás žádný pocit, dojem, emoci. Prostě jakmile přehrávač vypnete, ihned na seriál zapomenete a jdete se věnovat něčemu, co vás víc baví.

O hercích už jsem začala mluvit výš. Je zde velké množství postav, přesto se v nich dá relativně vyznat, v tom by ani tak velký problém nebyl. Horší je to s tím, že žádný z těchto charakterů nemá dost silnou osobnost, aby si vás dokázal získat. Během sledování mi bylo úplně jedno, co se s nimi stane, jestli hlavního hrdinu zastřelí, nebo ne. Tím, že je tady tolik postav, má každá rozjetou svou vlastní dějovou linii, což automaticky trošku znesnadňuje orientaci v hlavním příběhu. Zatím nevíme, jak to všechno spolu souvisí a proč se seriál tváří jako rodinné drama i mafiánské krimi. Nevím, jak vy, ale já se to ani nedozvím. Pilot mi stačil, dál koukat neplánuju.
  • kostýmy
  • hudba
  • nudný příběh bez atmosféry
  • nezajímaé postavy
  • spousta dějových linek
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
eliska.musilova

eliska.musilova

Vy nás teda zásobujete pane Karfík! :-D Ale zatím ta hodnocení posledních kousků vypadají jako na houpačce....
před 6 roky
matador88

matador88

uplnou nahodou sa mi k ranajkam dostal pilot. nevedel som, co mam cakat, ale so zaujmom som dopozeral....
před 6 roky
Další články k tématu