1. 3. 2017

Novinka pod lupou: Taken

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Taken
Žánr Drama / Akční
Stanice NBC
Premiéra 27. 2. 2017
Vysílání pondělí, 22:00 hodin
Předskokan The Voice
Konkurence Quantico (ABC) a

Scorpion (CBS)

Tipovačka Hodně různorodé tipy. HBO a CW Zone věří v prodloužení, k čemuž se přiklání i lid s převahou 55 % tipujících. Ostatní týmy jsou pro zrušení.

O čem to je?

Seriál je prequelem ke stejnojmennému filmu z roku 2008 s Liamem Neesonem v hlavní roli. Bryan Mills se vypořádává s osobní tragédií, která mu otřese celým životem. Ze všech sil se snaží přenést přes incident, při kterém mu zemře jeho sestra, a vydává se na cestu za pomstou. Než se jí dočká, je naverbován jako CIA agent. Tato práce v něm probudí velmi jedinečné a nebezpečné nadání.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál je plný akce, napětí, zvratů. Přesto ale pilot nepůsobil nijak extra zábavně. Nevím, čím to může být, ale čekala jsem, že mě zaujme mnohem víc.

Pravděpodobně je to hereckým obsazením. Hlavní hrdina je hodně nesympatický. Už od první scény, kdy je ještě zdánlivě šťastný a spokojený se svou ségrou ve vlaku, prostě působí divně. A pak, když se vydává na honbu za pomstou, to už je vyloženě nesympatický. Herec mi do role vůbec nesedl. Chápu to tak, že se má asi trošku podobat původnímu hrdinovi z filmů, ale nevím. Předlohu jsem neviděla, takže nemůžu srovnávat film a seriál. Ale pokud jsou na stejné úrovni, tak ani o jeho zhlédnutí nestojím.

Příběhově je to fajn. Opět je tu osobní tragédie, která provází hrdinu na každém kroku a ten se bez ohledu na okolí snaží o pomstu, prostě klasika, známe to z každého nepolicejního akčňáku. Jak už jsem říkala, je tu hodně akce i zvratů, což určitě vylepšuje celkový obrázek. Pilot příjemně utíká a kdyby zde byl charismatičtější hlavní hrdina, tak byste se možná i do příběhu ponořili a nenudili se. Takhle ale bohužel musím říct, že výsledek zklamal, protože hrdina neoslovil a tím pádem šlo všechno do háje, jelikož už mi bylo jedno, co se s ním stane.

Budu koukat dál? Uvidíme, pokud to zruší po první řadě, maratonem se to bude dát přežít. Málokdy porušuju své pravidlo o vyřazení seriálu Velké pětky z watchlistu, takže asi ani teď neudělám výjimku.
  • akce
  • napětí
  • zvraty
  • hlavní hrdina, na kterém to všechno stojí
50 %
Mé hodnocení
ragelly

„Ve kterém světě to žiju?“ říkám si, když se proklikávám na kfilmu.net a objevuji slavnou filmovou sérii, o které jsem nikdy neslyšela.

Je otázkou, jak dlouho budou diváky ještě bavit všechny ty prequely, sequely, rebooty a bůhví co ještě nám televize servírují, ale zatím se to očividně vyplatí, protože jinak by nic takového už nejspíš nevznikalo (hluboká myšlenka, já vím).

Takže dokud je v módě to, že se vezme slavné jméno a nějak se z něj udělá něco jiného, nedá se očekávat moc originality (tedy pokud nejste jako já, tudíž jste většinu z těch předloh stejně neviděli). Ale ať už originál znáte nebo ne, primárně jde o něco jiného, další seriál bez vlastního nápadu je prostě už jen kvůli tomuto tak trochu zklamání.

Což se samozřejmě dá přežít, pokud je seriál sám o sobě dobrý. A Taken? Už od začátku akční klišé (až mě docela překvapuje, že tou osobou byla zrovna sestra a ne manželka/dcera) a ne až tak zajímavý děj. Hrdina je nemastný neslaný, seriál pro změnu neslaný nemastný, akční prvky čekané… prostě trochu nuda.

Dobrý seriál diváka chytne a nepustí, ale co si myslet o seriálu, během kterého si divák řekne, že by mohlo být docela zajímavé sledovat postup stahování aktualizací? Ale vážně, absence originality se ještě dá odpustit, čirá průměrnost také, ale když seriál nedokáže zaujmout, to už ne.
  • pokud divák udrží pozornost, je to vlastně docela dobré
  • neoriginální, klišé
  • nezaujme
  • neslané nemastné postavy
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
teraxa

teraxa

Bohužel další kousek, který kvalitou naprosto nedosahuje filmu. Mě nesedlo hlavně to obsazení.
před 7 roky
xtomas252

xtomas252

Proč se to vlastně jmenuje Taken? Nebyl by lepší název Killed Off? Tohle se za mě teda vůbec nepovedlo.
před 7 roky
Tulrika

Tulrika

Viděla jsem filmy, takže se určitě mrknu. Věřím, že tak bude přímo obří zápletka ve stylu "něco mi...
před 7 roky
Další články k tématu