4. 8. 2016

Novinka pod lupou: Van Helsing

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Van Helsing
Žánr: Drama / Postapokalyptický / Upírský / Sci-Fi / Akční
Stanice: Syfy
Premiéra: 23. 9. 2016, pilot dostupný od 1. 8. 2016
Vysílání: každý pátek večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Neil LaBute
Herci: Kelly Overton, Jonathan Scarfe, Christopher Heyerdahl, Paul Johansson, David Cubitt, Tim Guinee

Ve zkratce

Vanessa „Van“ Helsing je dcera Abrahama Van Helsinga, kterou v postapokalyp­tickém světě, pět let v budoucnosti, vzkřísí pozůstalí lidé. Hrdinka je vyvolena vést odboj proti upírům, kteří ovládají a zamořují svět.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Škoda, že ten největší zvrat, který přišel na konci dílu, byl prozrazen už v samotném popisu seriálu. To mělo být hlavní překvápko, ne jeden bod z výčtu vlastností toho, co všechno hlavní hrdinka dokáže. Ale začněme od začátku. Stanice Syfy nabídla ke zhlédnutí pilotní epizodu podzimní novinky Van Helsing. Mé pocity jsou poněkud rozpačité.

Začátek vypadá hodně dobře. Jde o mysteriózní/akční scénu, ve kterém se nám ukáže hrdinka v celé své kráse (a umu). Následuje dlouhý flasback o 36 hodin dříve, který taky není vůbec špatný. Dává nám nahlédnout na to, jak svět vypadá, a poodkrývá, co se vlastně stalo, jak jsme se dostali tam, kde jsme teď. Seznamujeme se s ostatními (vedlejšími) postavami, zatímco si Vanessa hraje na Šípkovou Růženku.

Jakmile se probudí (viz úvodní scéna), jde to s pilotem jen a jen z kopce. Herečka začne hrát, což, přiznejme si, není žádná sláva. Mnohem věrohodnější byla její podobná kolegyně Wynonna Earp. Tahle je nějaká vystrašená ovečka, která se rozmazleně neohlíží na nikoho kolem sebe a snaží se odvážně jít sama ven do nebezpečného světa, aniž by věděla co a jak. Ostatní postavy se začínají vybarvovat a upřímně doufám, že co nejvíc z nich jich umře, protože už v pilotu mi přišly opravdu otravné.

Vizuálně se toho zatím mnoho říct nedá. Základem je bývalá nemocnice, která se proměnila ve vojenskou základnu. Když se vyjde ven, vidíme zdevastované město, kterému na pochmurnosti ještě přidává nepěkné počasí. Atmoška tedy vcelku dobrá, ladí s vyzněním seriálu, ale postavy včetně hlavní hrdinky mi zážitek docela sráží dolů. Do watchlistu mi to půjde, ale neočekávám, že by se z toho stal hit nebo moje guilty pleasure.
  • hlavní hrdinka
  • některé vedlejší postavy
  • vyzradili hlavní zvrat v základním popisu (přišli jsme o wow moment)
  • chybí tomu nějaký šmrnc, nějaký ten X-Faktor :-D
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Allien.9

Allien.9

Když už nic jinýho, tak to aspoň vypadá krvavě.
před 7 roky
Jessica Angell

Jessica Angell

Upřímně? Čekala jsem víc. začátek fajn, flashback taky, ale pak už mě dostala jen »SPOILER«takže uvidíme po...
před 7 roky
sandokan555

sandokan555

takze pozrel som prve 3 casti a odporucam pozriet aspon prve 2 naraz az v tej druhej totiz vysvetluju ...
před 7 roky
Další články k tématu