6. 2. 2017

Novinka pod lupou: The New Edition Story

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The New Edition Story
Žánr Drama / Životopisný / Retro
Stanice BET
Premiéra 24. 1. 2017
Vysílání 24.-26. ledna
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Životopisná minisérie podle skutečné události sleduje založení a cestu ke slávě slavné bostonské skupiny New Edition, kterým se podařilo prosadit nejen jako dětským zpěvákům, ale i dospělé kapele. Sláva však s sebou nesla i drama, které vyústilo odchodem jednoho z členů a příchodem nové krve.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Černošské seriály nejsou v našich končinách příliš rozšířené, natož populární. Proto vůbec dělat podobnou NPL je trošku demotivující a ani se vám pořádně do pilotu nechce. Přičtěte k tomu, že trvá 1,5 hodiny, a už předem k němu přistupujete docela otrávení.

Ale musím říct, že po zmateném úvodu a nudných 20 minutách přichází obrat. Najednou mě zajímá, kdo tito kluci vlastně jsou a začínám si říkat, jestli to náhodou není podle skutečné události. A hle, ona fakt skupina New Edition existuje! A fakt všichni členové slouží u minisérie jako výkonní producenti, takže jde docela jasně odhadnout, že je to o nich.

Jakmile se přestáváme zabývat jednotlivými malými kluky a jejich životy, ale dostáváme je jako jednotnou skupinu, kdy trénují, tančí, zpívají a vystupují, hned mě to baví víc. Mám ráda hudební dramata a New Edition má chytlavých a výborně zazpívaných melodií více než dostatek.

Retro 80. léta jsou pro takový seriál výbornou dobou. Všude zní roztomilý POP a R&B, jaké symbolizuje kapela Jackson 5. Dokonce ani manažeři New Edition neskrývají, že z kluků chtějí udělat další verzi slavnějších předchůdců. Stejný styl, stejní kluci, prostě je to kopie, ale to vůbec nevadí, protože tahle hudba se mi neoposlouchá.

Jak říkám, po prvních nudných 20 minutách zbylých 60 uteče jako voda a ve výsledku z toho máte moc dobrý pocit. Nevím, jestli odsleduju i zbylé epizody (možná už je jen jedna, ne, dvě vlastně), ale možná bych i mohla, protože to fakt není špatné a zajímá mě, jak si seriál poradí s krizemi, kterým skupina musela čelit (ano, zase jsem studovala Wiki :-D ).
  • podle skutečné události
  • pěkná vystoupení i písničky
  • zmatený začátek
  • nudných prvních 20 minut
80 %
Mé hodnocení
ragelly

The New Edition Story mělo ty nejlepší předpoklady proto, abych ho neměla ráda. Třeba ten, že jsem pilotní epizodu dosledovala přesně patnáct minut předtím, než odbila třetí hodina. Ranní, samozřejmě. Podařilo se seriálu tohle mé unavené odsouzení předem překonat, nebo ne?

Zbožňuji hudbu. Ne že bych tedy měla na výběr, vzhledem k tomu, že jsem se narodila do rodiny, která mě ji nutila poslouchat snad ještě před narozením (to „snad“ je zbytečné, mám to potvrzené). Takže zvoleným soundtrackem (a vlastně i zpěvem) mě seriál více než potěšil.

Když jsem zjistila, že pilot má osmdesát minut, upřímně jsem se zhrozila. Víte, osmdesát minut je docela dost a dá se trpět i u mnohem méně. The New Edition Story naštěstí ale s časem pracovat umí a neuvěřitelně rychle ubíhá. Buď to, anebo jsem celou epizodu sledovala zrychleně a někdo neustále přeřizoval hodiny. Já budu věřit tomu prvnímu, vaši volbu nechám na vás.

Příběh je velmi silný, obzvlášť, když si člověk dá po chvilce sledování (přibližně deset minut před koncem) pauzu, protože si něco ze seriálu potřebuje nutně vygooglit, a zjistí, že je seriál natočen podle skutečných událostí. Což sice vysvětluje to, že ve mně některé skladby skupiny vyvolávaly drobné déja vu, a to, že mi to už ragelly říkala, ale zkrátka tím dojem z příběhu ještě získává na intenzitě.

Některé postavy jsou chvílemi výsostně otravné, ale je mi jasné, že vzhledem k tomu, že tu máme příběh podle skutečných událostí, nedá se to tak brát. Takže je nutné frackovství členů skupiny a zcela oprávněný řev matek pochopit.

Hudba v The New Edition Story je jedním ze dvou základních pilířů, takže pokud člověk nemá rád tento žánr hudby z osmdesátých let, dost možná sledování protrpí (nebo bude velmi často přetáčet). I mimo hudbu se ale jedná o velmi dobrý příběh, který i přes dlouhou stopáž epizodu utáhne bez problémů.
  • hudba
  • i přes dlouhou stopáž epizoda plyne rychle
  • silný příběh
  • občas otravné postavy a spousta křiku
  • pokud se člověku nezalíbí hudba, asi bude mít se sledováním problém
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
teraxa

teraxa

Já vím :)
před 7 roky
Koldik

Koldik

hm nic pre mna, ale vyzera celkom fajn
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Životopisné mám ráda, ale tohle asi vynechám. Tahle hudba mě vyloženě minula, ale i když jsem přežila...
před 6 roky
Další články k tématu