6. 10. 2016

Novinka pod lupou: Frequency

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Frequency
Žánr: Drama / SciFi / Thriller
Stanice: The CW
Premiéra: 5. 10. 2016
Vysílání: každou středu
Předskokan: Arrow
Konkurence: Modern Family, Black-ish (ABC), Criminal Minds (CBS), Empire (FOX) a Law & Order: Special Victims Unit (NBC)
Tipovačka: Gorilla předpokládá rušení, ale zbytek týmů věří v prodloužení. Včetně lidu, kde 75 % myslí, že nás čeká obnovení.

Kdo?

Tvůrce: Jeremy Carver
Herci: Peyton List, Riley Smith, Mekhi Phifer, Anthony Ruivivar, Lenny Jacobson, Devin Kelley, Daniel Bonjour

Ve zkratce

Mladá policistka v roce 2016 zjistí, že může skrze rádio mluvit se svým otcem, kterého nikdy příliš neznala, který ale hlavně zemřel v roce 1996. Oba si společně vytvoří nový vztah a jelikož otec je také detektiv, spolupracují na řešení případu vraždy z minulosti, který nicméně jako důsledek jejich spojení ovlivní přítomnost.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ne nadarmo patřila novinka Frequency k nejočekávanějším seriálům nové sezóny. Popis vypadal solidně, trailer dokonale nalákal. A pilot? Ten nezklamal. Dočkali jsme se 40 minut plných napětí, akce i překvapení. Opět je tu téma cestování časem, tedy alespoň přibližně. Je ale zpracováno úplně jinak než Timeless.

Především si vyjasněme, že jsme na CW. Všechno tu musí být… barevnější, šťavnatější. Nedokážu to popsat, prostě je to úplný opak některých temných sci-fi nebo kriminálek, i když téma je v podstatě stejné, zpracování je jiné, určené pro mladší publikum. Nejde ani tak o kvalitu, jako spíše o zajištění určitého stupně zábavnosti. To se Frekvenci skvěle daří. Od začátku do konce jsem u pilotu seděla přikovaná k obrazovce a těšila se na každou další scénu. Příběh pěkně odsýpal a gradoval, na konci jsem si chtěla hned pustit další epizodu.

Samozřejmě nelze čekat žádné skvostné herecké výkony. Na druhou stranu nemůžu říct, že by zde byl někdo vyloženě špatný, koho byste nemohli vystát nebo mu roli nevěřili. Všichni dokonale zapadají do světa CW, který je sám o sobě jedinečný, i když za to příliš cen nezískává. Dokonce i Peyton List je fajn, i když herečka nepatří k mým nejoblíbenějším. Zde je její postava napsána dobře, není přehnaně hysterická, ale dost na to, aby šlo vidět, že události vážně prožívá. Otec je taky fajn, jsem zvědavá, jak se následně bude jeho postava vyvíjet.

Líbilo se mi, že tvůrci nechali hrdince vzpomínky. Konkrétně scéna, kdy její otec přežil, byla skvělá, když holka řekla, že si pamatuje obě verze, i tu, kde zemřel, i tu, kde nezemřel. Přijde mi to hodně zajímavé a rozhodně se s tím bude dát pracovat dál. Moc dobrá je i serializovaná dějová linka se sériovým vrahem, určitě mě bude bavit sledovat, jak se oba hrdinové budou snažit zabránit únosu a zavraždění jejich manželky/matky a jsem zvědavá, jakými dalšími způsoby bude přítomnost v důsledku jejich činů změněna.

Zklamaná rozhodně nejsem, maximálně z nízké sledovanosti. Těším se na další epizody a pilot doporučuju všem, kteří se chtějí bavit a nevyžadují k tomu nějaký přehnaně ambiciózní seriálový titul.
  • ovlivnění přítomnosti
  • rychlý spád
  • vzpomínky na obě verze životů
  • sympatičtí herci i postavy
  • styl CW u tohoto žánru nemusí sednout všem
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Frequency je jeden z mých oblíbených filmů, takže jsem na jeho seriálové zpracování byl poměrně dost zvědavý. Na rozdíl od jiných mi vůbec nevadí, že je na CW. První trailer vypadal vcelku zajímavě, i když z letošní nabídky seriálů, kde se „cestuje časem“, nebyl nejlepší.

Začnu tím pozitivním. Na první místo stavím to, že se cestuje časem a jak se jím cestuje. I proto se mi líbilo, že po záchraně táty se nakonec neshledají. Co se týče obsazení, tak to mi přišlo v pohodě. Takové to klasické CW, ale Peyton List na ně musí vědět něco opravdu hnusného, když ji pořád obsazují. Po pilotu musím uznat, že mě zajímá, co bude dál, ale ještě si nejsem úplně jistý, jestli se budu dívat dál.

Teď k tomu horšímu. Když pominu, že pilot je jen prodloužený trailer a nepřináší vůbec nic zajímavého navíc, tak mi vadí nejvíc ty klasické chyby. Není to tak dlouho, co se u Timeless lidi rozčilovali, že to nedává smysl. Jestli tam jsem to byl ochotný ignorovat, tak tady mi to vadí víc. Překreslení minulosti je fajn a že si jí přítel nepamatuje, protože se vlastně nikdy nepotkali, je taky fajn, ale že má shodou okolností večeři s rodiči ve stejnou chvíli? Tak dobře no, logika se při tvoření scénáře šla někam projít, ale pokud u toho nechcete přemýšlet, tak věřím, že si to užijete. A o to jde v první řadě, ne?
  • cestování časem, tak trochu
  • obsazení
  • zajímá mě, co bude dál
  • pilot je jen prodloužený trailer
  • má to ty klasické chyby
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Čekal jsem fajn seriál, u nějž si budu moct odpočinout a… Frequency moje očekávání předčil. Na začátek, viděl jsem jen část traileru a četl kousek synopse, celkem mě to zaujalo, ale ne natolik, abych si k tomu vyhledával informace předem. Slepě jsem se do toho vrhl s věděním, že v tom figuruje rádio. Takže jsem moc nevěděl. A nakonec jsem si neoddechl.

Miluji hrátky s časem. Od odehrání Life is Strange mě to téma strašně baví a já vnímám jeho velký potenciál. Princip je tu podobný jako u jedné scény z právě zmíněné hry. Trochu mě překvapilo, že hlavní hrdinka neváhala dlouho před oznámením toho, co se otci stalo, ale budiž, k ději to je důležité. Líbilo se mi sledovat změny různých částí života, bavilo mě pozorovat, jak se ty samé scény opakují s pozměněnými zachováními postav.

Frequency si uvědomuje, kolik se dá z hraní si s časem vytřískat. Hned v první epizodě nasadí vysoké tempo, kde se stihneme nejen seznámit s postavami, ale také se nám ukáže důležitý twist i jeho následky. Tady se obávám, že tempo hodně zpomalí v budoucnu, tak snad si to kvalitu udrží stejnou.

Celkově mě to bavilo, a hodně. Je to napínavé s velmi hutnou atmosférou v některých částech, nabízí to velký potenciál do budoucna a hodně líbivý soundtrack. Před chvílí jsem dočetl SARS a ač mě mrzí, že takhle dobrý seriál nemá příliš velkou sledovanost, alespoň se nedočkáme druhé série, která by musela být vycucána z prstu. Protože pak by se do toho dalo snadno a hodně zamotat.
  • atmosféra
  • velký potenciál
  • tempo
  • hudba
  • aby se do hrátek s časem moc nezamotali
  • nevím, jak chtějí pokračovat ve stejném tempu, vidím to na zpomalení
90 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
luciakanky

luciakanky

film mám veľmi rada a patrí medzi moje top filmy. za seriálom stojí Jeremy Carver a herci sú všetci do...
před 7 roky
sandokan555

sandokan555

Pri porovnani s timeless toto vychadza v niecom lepsie a to ze zmenyv minulosti su okamzite...
před 7 roky
roka66

roka66

Seriál jsem zhlédl a docela mě zaujal. Ale nechápu kolik lidí si vždy stěžuje, že není pokračování. Já jsem...
před 7 roky
Další články k tématu