7. 9. 2016

Novinka pod lupou: Our Ex Wife

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Our Ex-Wife
Žánr: Komedie
Stanice: BBC Two
Premiéra: 1. 9. 2016
Vysílání: každý čtvrtek večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Julie Scully
Herci: Robert Webb, Victoria Hamilton, Melanie Lynskey, Peter Egan, Holly Earl, Archie Bjorn Lyndhurst, Susan Wokoma, Wanda Opalinska, Michael Fenton Stephens, Jo Martin

Ve zkratce

Rozvedený Jack konečně našel štěstí svého života. Požádal svou přítelkyni Saru o ruku a ta nadšeně souhlasila. Nicméně v cestě jejich štěstí stojí jedna překážka. Jackova bývalá žena a matka jeho dětí Hillary je rozhodnutá štěstí páru za každou cenu zničit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle byla pecka. Docela jsem si bědovala nad prvním zářijovým týdnem, kdy BBC naplno nasadila svou podzimní kampaň sitcom season. Musím ale říct, že u Our Ex Wife jsem se bavila královsky od začátku do konce.

Nejsilnější byl úvod, kdy se poprvé seznámíte s postavami a také s celkovým konceptem seriálu. Nejde totiž pouze o štěkavou komedii, ve které se vede válka exmanželů. Příběhovou rovinu doplňují fantazie obou bývalých partnerů, kdy si oba představují, jak toho druhého zabíjí těmi nejvtipnějšími způsoby, využitím nevšedních situací i předmětů. A pak jak se na jejich tvářích objeví úleva nad tím, že mají konečně pokoj.

Moc se mi líbilo, že tyto scény prostupovaly celým pilotem od začátku do konce. Nebylo jich tam tolik, aby vás začaly štvát, ale ani málo, aby vám chyběly. Určitě mě bude bavit sledovat dál, co dalšího si na sebe ve svých představách vymyslí. Tak trošku jsem se s tím vrátila do dob, kdy jsem sledovala Scrubs, kde teda ale byly tyto drsné scénky spíše výjimečné, ale taky byly.

Obsazení je vybráno skvěle. Jsou mi tak nějak sympatičtí oba, jednou fandím jednomu, podruhé zase druhému. Dokonce ani děti nejsou na škodu, i když samozřejmě hlavní děj se soustředí na dospěláky. Hlavní osazenstvo doplňuje Rose z Dva a půl chlapa, která vypadá hrozně, ale její postava se do mixu skvěle hodí a je sama o sobě hodně vtipná. Jen se trošku bojím, že pilot ukázal úplně všechno, co seriál může nabídnout, a s dalšími díly to postupně půjde do kytek. Zatím ale zůstávám optimistická a se skvělým zážitkem z této 26minutovky.
  • zajímavě zpracované téma
  • jedna vtipná scéna za druhou
  • fantazie obou hrdinů
  • jejich vzájemné slovní přestřelky
  • nemá se moc kam vyvíjet
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Znáte to, jak se ve spoustě sitcomů a komedií lidé téměř neustále objímají a jsou na sebe milí? Tak přesně to v Our Ex Wife není. Vůbec. Vážně vůbec. Ale je to příjemná změna!

O seriálu jsem nikdy dřív neslyšela a o to větší překvapení mě čekalo. Tenhle střet manželstvím nepolíbené Američanky s trochu zvláštními motivacemi a britských exmanželů se totiž vyznačuje velkou spoustou nenávisti, stejné dávky „milých“ pojmenování, milého chování podmíněného pouze úplatkem, a hlavně také touhou zabíjet. A těch šestadvacet minut, kdy člověk váhá, jestli mezi sebou budou postavy mluvit, nebo jestli se začnou škrtit, je překvapivě zábavných. Když se k tomu ještě přidají představy obou bývalých manželů, co by tomu druhému samou láskou nejraději udělali, je o zábavu doopravdy postaráno. Také tu není žádná otravná postava, hlavní trojici totiž zdatně sekundují vedlejší postavy, které nejsou otravné a nemoralizují, nýbrž „jedou na stejné vlně“. Epizoda také velmi příjemně plyne – ono taky jak by se člověk mohl nudit, když pořád přemýšlí o tom škrcení, že.

Britské komedie jsou vždy tak trochu risk, jednou se povede hit, ze kterého se stane láska na celý život, jindy zase člověk nechápe, proč by zrovna tohle chtěl někdo natáčet nebo nedejbohu sledovat a kdo musel mít tak smutný život, že ho napadlo zrovna tohle, a občas se vyklube zkrátka fajn seriál jako Our Ex Wife.

Pokud je člověk někde v nitru lehce ďábel (třeba jako já), tak je tenhle vtipný výsledek více než dekádu trvajícího bývalého manželství přesně pro něj. To samé platí i pro lidi, kteří chtějí svůj watchlist obohatit o další nevšední kousek. Ale vážně, tohle je tak zvláštní, že stojí za to to vidět.
  • vztah exmanželů
  • není to takové klišé
  • „láskyplné“ představy
  • hlavní i vedlejší postavy
  • nemuselo by to každému sednout, je to dost nevšední
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
verunkawrath

verunkawrath

Teď jsem naprosto spokojená,tenhle druh seriálů miluji :-)
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Na první pohled se mi to moc nezdálo, ale přesvědčily jste mě.
před 7 roky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Tak prej z toho seriál nikdy nebude
před 5 roky
Další články k tématu