16. 4. 2017

Novinka pod lupou: Dimension 404

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Dimension 404
Žánr: Drama / Komedie / Antologie / Sci-Fi
Stanice: Hulu
Premiéra: 4. 4. 2017
Vysílání: úterý
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Will Campos, Dez Dolly, Daniel Johnson, David Welch
Herci: Robert Buckley, Lea Michele, Matt Jones, Joel McHale, Sarah Hyland, Daniel Zovatto, Patton Oswalt, Ryan Lee, Sterling Beaumon, Ashley Rickards, Constance Wu, Megan Mullally, Lorenza Izzo, Tom Noonan

Ve zkratce

V nejtemnějších hlubinách kyberprostoru existuje další svět. Ztracená dimenze, domov neviděných zázraků, nepopsatelných terorů a příběhů, jaké ještě nikdy nebyly řečeny. Dimension 404 je sci-fi antologie, která tyto zázraky i terory prozkoumává. Od výstřední hororové komedie po mysl rozšiřující akční dobrodružství, každá epizoda vypráví zvláštní a divoký sci-fi příběh se zvratem v závěru, který je jen začátkem. Nechoďte zpět. Nenačítejte stránku znovu. Přepojili jste se do Dimenze 404.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tento seriál je označován jako jiná verze Black Mirror, geniálního britského počinu, který loni přesídlil na Netflix. Proto jsem se hodně těšila, navíc jako bonus v něm hraje moje oblíbená Lea. Musím říct, že nápad je to hodně dobrý, nejde o typickou romantickou komedii, je tu twist, jaký se jen tak nevidí. V některých pasážích příběhu byly dokonce takové známky nápadu a geniality, až jsem žasla. Bohužel ve výsledku se seriál vydal klasickou romantickou cestou, jakou jsem očekávala, což je trošku škoda.

Herecké obsazení je fajn. Je tu spoustu známých tváří, Robert Buckley hraje takovou verzi klonů z Orphan Black a i když to není žádná herecká Tatiana, tak se na něj dobře kouká. Hodně se mi líbila ta blondýna – zaměstnankyně dělající rozhovory, byla taková správně lhostejná.

Epizoda utekla jako voda, po jejím skončení jsem ale vlastně ani nevěděla, jestli chci další díl, nebo ne. Jasně, chci to vidět celé, ale nejsem si úplně jistá, jestli přišla ta touha pustit si ho hned. Přece jen ten hlavní zvrat už jsme viděli v pilotu, teď už je tu riziko, že další díly budou vařit z vody a omílat pořád dokola jedno a to samé téma. Anebo možná ne. Jde totiž o antologii, tak se možná inspirují Black Mirrorem ještě více a každý díl bude mít úplně nový příběh s novými herci? To by možná bylo hodně zajímavé. Ale nejsem si jistá, jestli to tak opravdu je nebo bude.

Budu koukat dál? Určitě ano, jsem zvědavá, co bude dál.
  • myšlenka, nápad příběhu
  • vysoká míra zábavnosti
  • rychlý spád
  • co bude dál?
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Jé, tak to byla slušná haluz :). Taková snesitelnější úroveň absurdního dramatu, že? O hodně snesitelnější. A o hodně méně šílené, i když vlastně hodně šílené. Fajn, to znělo divně, ale prostě to dávalo větší smysl než průměrné absurdní drama, chápete, ne.

Ehm, pryč od absurdních dramat. Vlastně ani ne, protože bych chtěla zmínit námět, příběh, to-je-jedno-co-to-je. Pokud umím číst (je možné, že ne), příští epizoda bude o něčem úplně jiném (a asi i obsazení se bude střídat), ale za zmínění stojí už jen první epizoda, protože co to bylo, sakra? Tady si někdo dal slušnou dávku něčeho, je mi to úplně jasné. Ale zase je nutno přiznat, že ta šílenost vlastně dost baví, takže proč ne.

Další výraznou složkou je herecké obsazení. Toho si stejně jako oné šílenosti nelze nevšimnout, neboť Dimension 404 má k dispozici celou plejádu slavných tváří. To společně s příběhem naznačuje, že by se seriál mohl chytit, ale… publikum je v mých očích často nevyzpytatelné, takže nic tvrdit nebudu.

Takže se Dimension 404 zdá jako adept na pojmenování „perfektní“, ale. Mně osobně tedy chybí nějaké nutkání dívat se dál. Ano, dalo by se to svést na to, že spíš než seriál je Dimension série navazujících krátkých filmů, třeba to tak není, ale nechme to tak. Jinak je ale Dimension 404 slušný. Hudba perfektně sedí, občas se objeví opravdu skvělý vtip (Adam and the Adams!) a sledování příjemně utíká.

Tak proč to nevyzkoušet? Nějaká ta šílenost se hodí vždycky.
  • hudba
  • obsazení
  • vtipy
  • chybí nutkání dívat se dál
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Koldik

Koldik

Aj ma to trosku laka, ale neviem ci som na take haluze pripraveny...
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak myslím, že asi počkám, co ukáže čas. Při nejhorším budu mít před sebou pár řad zábavy, až do toho půjdu.
před 6 roky
Destinytte

Destinytte

Za mě dobrý. Jen bych zvolila jako první díl některý jiný. Tenhle se mi zdál takový nejklidnější,...
před 6 roky
Další články k tématu