20. 4. 2017

Novinka pod lupou: Seven Types of Ambiguity

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Seven Types of Ambiguity
Žánr: Drama / Krimi / Psychologický / Minisérie
Stanice: ABC (Austrálie)
Premiéra: 14. 4. 2017
Vysílání: čtvrtek, 20:30
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Elliot Perlman (předloha)
Herci: Alex Dimitriades, Leeanna Walsman, Xavier Samuel, Andrea Demetriades, Hugo Weaving, Anthony Hayes, Susie Porter, Sarah Peirse, Harrison Molloy

Ve zkratce

Seriál je adaptací stejnojmenného románu z roku 2003 od Elliota Perlmana.

Když někdo vezme šestiletého Sama ze školy, jeho rodiče, Joe a Anna, jsou vyděšeni strachy. Chlapec je vrácen zpět bez jakýchkoliv zranění a policie zatkne bývalého přítele matky a jeho pomocnici Angelu, kterou zná zase chlapcův otec. Spousta přátel obou rodičů je vtažena do zamotané pavučiny vztahů a morálních dilemat.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle vypadá zajímavě. Už před pár měsíci jsme tu měli podobné téma, tj. únos dítěte a jeho vrácení v pořádku, ale nic není takové, jak se na první pohled zdá. Tentokrát se do projektu pustila Austrálie a musím říct, že je tento kousek o mnoho povedenější. Zaujal mě od první chvíle a i přes slabší chvilky a několik zdlouhavých scén jsem si sledování užila.

Příběh je poutavý, vše ale stojí na postavách. Hlavní představitel je naprosto špičkový, výborně střídá herní polohy, je vám sympatický, vzápětí má pohled šílenější než Norman Bates (pardon, u názoru sleduju Bates Motel). Líbí se mi, že všechny postavy mají více vrstev a skrývají tajemství. Všechna tato tajemství se začala už v pilotu propojovat a dočkali jsme se špetky odpovědí, dost na to, aby to bylo srozumitelné, ale málo, aby nás to nutilo sledovat dál a zjistit, jak to celé dopadne.

Jak už jsem zmínila, některé scény by mohly být kratší nebo úplně vynechané. Ale celkově pilot hodnotím pozitivně, dokázal upoutat a navnadit na další epizody.

Budu koukat dál? Do včerejška jsem o novince ani nevěděla, ale po zhlédnutí pilotu přidávám do watchlistu. Austrálii se zase jedno drama povedlo.
  • herecké výkony
  • serializovaný příběh
  • spousta střípků jedné velké záhady
  • některé scény zbytečné nebo přehnaně dlouhé
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Bože, ten název je dlouhý. Ne ale vážně. Sama nechápu, proč mi dělá takový problém si ho zapamatovat, ale fakt to nejde. Přitom zaujmout seriál dokáže.

Pokud máte v seriálu únos dítěte a je to hlavní téma, můžete si být na 95 % jisti, že dítě je mrtvé a teď se bude řešit jeho vražda. Jaké je ale divákovo překvapení, když se v… tomhle fakt dlouhém názvu… dítě najde po pár hodinách živé a zdravé, ale hlavně – o jeho únos vlastně vůbec nejde.

Takže místo očekávaného slzavého údolí s detektivy všude kolem divák dostává dokonalou rodinku, které se vlastně nic moc nestane, ale i tak se rodinka každou minutu rozpadá víc a víc, až se nakonec slovo „dokonalá“ nedá použít ani z hodně velké dálky.

Sledování je to tím pádem docela depresivní, ale atmosféra funguje, takže dobré. Přenesení emocí na diváka nefunguje pořád, protože si alespoň občas nelze nevšimnout, že nějaký záběr se táhne delší dobu, než by mu slušelo, tím pádem není úplně automatické udržet si u sledování pozornost.

Tak jako tak je ovšem koncept zajímavý, podle názvů epizod to vypadá, že se na příběh diváci budou dívat z různých úhlů… Pokud se příběh bude sunout do vhodných míst, mohla by ze seriálu být slušná podívaná, ale nic není jisté.
  • zajímavý, neokoukaný koncept
  • neobvyklé zpracování
  • postup
  • pomalé tempo, dlouhé záběry
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Destinytte

Destinytte

Tohle mě baví. Pilot mě upoutal, musím koukat dál. :)
před 7 roky
Koldik

Koldik

To znie zaujimavo...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Ty hodinové epizody a pomalejší tempo mi daly zabrat, strávila jsem nad tím celé odpoledne až do...
před 6 roky
Další články k tématu