16. 11. 2016

Novinka pod lupou: Frontier

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Frontier
Žánr Drama / Dobrodružný / Historický
Stanice Discovery Channel (Kanada)
Premiéra 6. 11. 2016
Vysílání každou neděli, 21:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Je konec 18. století a v severní Americe se vyhrocuje násilný a chaotický boj o kontrolu nad bohatstvím a mocí, především co se obchodování s kožešinou týče. Příběh je vyprávěn z různých úhlů pohledů a odehrává se ve světě, kde obchodní vyjednávání můžou skončit bitkami se sekerou. Ve světě, křehké vztahy mezi domorodými kmeny a Evropany můžou vyvolat krvavé konflikty.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No, čekala jsem to lepší. Ve výsledku jsem se docela nudila. Na druhou strnau to nebylo úplně špatné, světlejší chvilky se zde také vyskytovaly. Jen v celkovém důsledku přišlo zklamání.

Frontier má spoustu postav. Je super, že se vyznáte v tom, kdo je kdo a kdo na které straně stojí. Bohužel mi ale nikdo výrazně nepadl do noty. Většina z vás asi dá seriálu šanci kvůli Jasonu Momoaovi, který se proslavil v Game of Thrones. Pro mě to není až tolik známá osobnost a navíc i když je stylizován do hlavní role, nepřišlo mi, že by měl v pilotu až tolik prostoru. Snad se to zlepší, když se teď dějová linka přesunula do jeho kmene.

V podstatě ani nevím, co dalšího o seriálu říct, nenapadá mě nic, čím by vynikal oproti konkurenci. Je to prostě takový průměr, na oddychovku dobrý, ale závislost od toho nečekejte. Docela mě překvapuje, že se dočkal prodloužení ještě před samotným svým začátkem. Možná jen nejsem to pravé publikum a své fanoušky si Frontier přece jen najde. Uvidíme.
  • několik napínavých scén
  • příběh je zahalený lehkou rouškou tajemna
  • slavná hvězda právem přitahuje pozornost
  • nijak extra nevyniká
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Khal Drogo… Tedy Jason Momoa se začíná objevovat čím dál častěji. Od role ve Hře o trůny jsem ho nikde neviděl a teď má být Aquamanem, objevit se v Justice League a nakonec ho najdu i ve Frontierovi.

Asi tak polovinu seriálu jsem byl naprosto zmatený. Děj přeskakoval z místa na místo, od neznámé postavy k ještě neznámější a nezdálo se, že by je cokoliv spojovalo. Postavy – již takhle zkraje musím říct, že ty jsou kamenem úrazu. K valné většině se nedá utvořit nějaký vztah, protože se na obrazovce dlouho neobjevují, nebo vyznívají do ztracena, bez nějakého zapamatovatel­nějšího povahového rysu. Landon Liboiron v roli Michaela Smythe je ale tahoun a jemu jako jedinému se dá nějak fandit a linie s ním dokáže bavit.

A tím se dostávám k dalšímu problému – pozorovat seriál s postavami, které diváka naprosto nezajímají, je dost nudné. Valná většina pilotu se vlekla, a z 40 minut jako by bylo 40 hodin. Tempo je unylé, a pokud není, stejně pilot není přespříliš zajímavý. Když se však děj ke konci epizody pohne, seriál objeví tempo a ono to začne bavit. Ale to je až na konci a dojem z celého pilotu to nespraví.

Co se ale povedlo, jsou rozhodně kostýmy, které působí věrohodně. Většina obsazení je taky dost kvalitní, v čele se zmiňovaným Jasonem Momoou, jenž ač se na obrazovce moc dlouho neukáže, každou scénu si krade pro sebe.

Seriál rozhodně je kvalitní a potenciál v něm je jasně viditelný, přesto pilot nebyl úplně tím pravým ořechovým. Skákání mezi místy dost mate, hlavní dějová linie je těžko rozeznatelná a postavy se nestihnou víc projevit. Zanechanou hořkost vylepšují kostýmy a herci, každopádně veškeré škody to spravit nezvládne a já z pilotu nijak nejásám.
  • obsazení
  • kostýmy
  • Jason Momoa
  • postavy
  • děj
  • matoucí skákání mezi místy
50 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Jenny17

Jenny17

To jsem našla,že druhá řada začíná,ale asi špatně hledám .o)
před 6 roky
Jenny17

Jenny17

Tak hurá druhou řadu jsem našla .o)
před 6 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Viděla jsem jiný trailer, který stylově ukazoval úplně něco jiného, v tomhle to vypadá zajímavěji. A...
před 6 roky
Další články k tématu