23. 2. 2017

Novinka pod lupou: Newton's Law

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Newton's Law
Žánr Drama / Právnický / Komedie
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 9. 2. 2017
Vysílání čtvrtek, 20:30 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Josephine má vystudovaná práva, ale své schopnosti zahazuje prací pro podřadnou klientelu u soudů, které snad ani nikdo nebere vážně. Když ale nespokojený klient zapálí její malou nenápadnou kancelář, hrdinka má o čem přemýšlet. Dostane totiž nabídku práce ve velké právnické firmě, kde pracuje i její bývalý spolužák Lewis Hughes. Zničená kancelář, manželství na pokraji rozpadu a rychle vyrůstající děti, to všechno hraje roli v tom, že se Josephine rozhodne novou pozici přijmout a oprášit serióznost svého povolání.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Právničiny není nikdy dost, že? Ale tohle se snad ani za právnický seriál nedá považovat. Neříkám, že nemám ráda odlehčená dramata, která mají mnoho komediálních prvků. Ale čeho je moc, toho je příliš. Přitom je jasné, že tohle nemá být komedie.

Hlavní hrdinka je hodně nesympatická. Snaží se působit příjemně, ale v mých očích se jí to bohužel nedaří. Ani její „tým“ mě ničím neoslovil. Jedinou postavou, která mě zde zaujala, je bývalý spolužák, který ji nyní sehnal novou práci. Je jasné, že tady je od začátku zaděláno na velkou romantickou zápletku a nekonečné dohadování Will they/Won't day? To ale bohužel nestačí.

Mimochodem, docela mě pobavilo, jak hrdince na začátku vybouchla kancelář do obličeje a ona neměla ani škrábnutí, ani modřinu, ani PTSD, prostě nic.

Ve výsledku šlo o podprůměrný pilot, který vám sice nerve oči a uši, ale zároveň nedokáže ničím zaujmout. Po zhlédnutí prvního dílu nemám potřebu pokračovat dál ve sledování.
  • sympatický bývalý spolužák
  • nepřirozeně zpracovaný žánrový mix
  • nesympatická hrdinka
  • klišovitý případ i jeho (vy)řešení
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dnes tu máme další novinku, tentokráte je to seriál z Austrálie a překvapivě není o fyzice. Ale no tak, neříkejte, že vás to nenapadlo!

Newton's Law se nijak nesnaží se vzdalovat od konceptu „běžné“ kriminálky, takže na začátku vidíme vraždu a pak se vyšetřuje. Dobře, v tomto případě se jde rovnou před soud, ale jistě chápete, na co tím narážím. I když ono by možná ani nevadilo, že je toto už tisíckrát viděné, kdyby to něco pak vynahradilo.

A to ani nevyžaduji originalitu, bohatě by stačila dobrá atmosféra. Anebo velmi dobré a zajímavé postavy. Ale ničeho z toho se nám bohužel nedostalo.

Newton's Law se celou dobu poslušně drží zavedených konceptů a aspektů, ani na vteřinu se neodváží zajít někam dál. Ani vytváření nějaké atmosféry se pilotu nedaří, první epizodě se nedaří vyloudit ze sebe nic zajímavého, takže děj běží a běží, ale diváka to moc nezajímá. A pokud by se seriál nejmenoval po hlavní hrdince, jsem s pamatováním si jmen hlavních postav těžce na nule. A s pamatováním hlavních postav taky.

Přitom o Newton's Law nemůžu říct, že by to bylo úplně špatné. Seriál je to na sledování vcelku sympatický, stejně jako několik postav či děj. Vše je ale až pekelně nevýrazné, takže si seriál divákovu pozornost prostě nezíská. A i když se divák hodně snaží, ze seriálu si toho ani tak moc neodnese.
  • vcelku sympatické
  • nevýrazné, neoriginální
  • bez výraznější atmosféry či postavy
  • moc průměrné
40 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu