4. 5. 2021

Novinka pod lupou: Law School (jTBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Law School
Žánr thriller/myste­riózní/právnic­ký
Stanice jTBC
Premiéra 14.4.2021
Vysílání každý týden 1–2 epizody (středa/čtvrtek)
Délka pilotu 63 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když se na prestižní právnické škole stane vražda, tak tvrdý profesor a jeho ambiciózní studenti musí učinit spravedlnosti zadost.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Už zase jsem Fruikovi skočil na popis v měsíčním souhrnu novinek na Netflixu a už zase nejsem úplně nadšený, tak snad to bude naposledy. Tento seriál byl tak trochu mimo mou komfortní zónu, asijská tvorba mě úplně obchází, ale tak proč nezkusit něco nového.

Zaujaly mě asi jen dospělé postavy, teda prakticky jen vyučující, vlastně i ti byli asi jen dva. Nějak jsem prostě neviděl důvod, proč sledovat otravné studenty, kteří tak nějak nic nepřinášeli a nebyli ani nijak zajímaví. A taková Kang Sol A, se kterou byla každá scéna neskutečně otravná, to byl opravdu děs. Holka vzpamatuj se, nejsme ve školce.

Sice to místy mělo takový nádech Annalise, ale ten se hodně rychle vytrácel ve zmatenosti a roztřesené kameře. To mě štvalo fakt hodně, vždyť to vůbec nepůsobilo jako seriál do televize. Ale dobry, přežít se to dalo. Ale celkově, s divnou zápletkou, která vlastně nijak zvlášť nenalákala, takže fakt nevidím důvod, proč se pídit po nějaké potenciální pravdě, to působilo nepodařeně.

Ještě bych bral zajímavou hudbu v úvodu, ale ani tam nechápu, co to mělo být. Kolikrát se musí objevit název seriálu než začne díl? Další věc, která to trochu zabila a jen zbytečně natáhla celý díl, který už byl tak dost dlouhý a nudný. Kdybych nepotřeboval sledovat titulky, tak u toho asi i dělám něco jiného.

Minimálně pilot se tak za mě rozhodně nepovedl. Nebyl to odpad, jen nuda k uzoufání. Pro všechny, kdo to sledují, doufám, že se to rozjede a dojde na zajímavý děj. Zatím to zkrátka byla jen směs nezajímavých postav a jejich představitelů, nikam nevedoucích scén, fňukání a flashbacků. Ani tímto kouskem si tak asijská tvorba u mě dobré jméno neudělala.

  • vyučující
  • nudné a otravné postavy
  • vleklý nikam nevedoucí děj
  • rozhodně nenaláká na další sledování
  • zbytečně dlouhé
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Na tenhle seriál jsem se těšila, protože jsem měla vždycky ráda How to get away with murder a můžu říct, že to vůbec není špatný. Máme tady drsného profesora, zmatené studenty, vraždu a spoustu dramatu. I přes to všechno je ale hodinový pilot moc dlouhý. Občas nevíte, kde se vám hlava točí, a občas byste u toho usnuli. Do toho smíchané časové linie… Je to hodně nevyrovnaný mix.

Osobně jsem trochu zklamaná, že v roli profesora není žena, ale hlavní představitel si zjevně svůj part užívá a sedí mu. I zbytek studentů má sympatické představitele. To samé se bohužel nedá říct o jejich charakterech. Obzvláště Kang Sol Ah je otravná. Každý tu má ale naznačenou svoji linku a nikdo není vynechán. A nudit se rozhodně v dalších epizodách nebudeme, protože tu máme naznačené drama z minulosti či domácí násilí.

Je super, že Law school se snaží jít vlastním směrem a nesnaží se do puntíku kopírovat How to get away with murder. Je tu moc pěkně zakomponovaná Jižní Korea a nesnaží se hrát na americkou notu. Obzvláště se mí líbila školní soudní síň. Tu jsem ještě v žádném seriálu neviděla, takže oceňuji za kreativitu. Víte někdo, jestli jsou tyhle školní soudní síně na právnických školách v Jižní Koreji standardem?

Celkově se jedná o příjemný právnický seriál, a pokud máte tento žánr rádi, tak nebudete zklamáni. Jihokorejské prostředí je příjemným osvěžením, i když si asi budete muset zvyknout na netypický jazyk a jména.

  • neokoukané prostředí Jižní Koreji
  • hlavní představitel
  • stopáž
  • otravné postavy
60 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
xtomas252

xtomas252

Po šesti dílech je to neskutečně zamotaný a propletený, že vážně netuším, co bude dál. Znánlivě nic...
před 3 roky
Další články k tématu