18. 8. 2021

Novinka pod lupou: El Reino (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název El Reino (Jeho království)
Žánr drama, politický, thriller
Stanice Netflix (Argentina)
Premiéra 13. 8. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Marcelo Piñeyro, Claudia Piñeiro
Hrají Diego Peretti, Chino Darín, Mercedes Morán, Nancy Dupláa, Joaquín Furriel

O čem to je?

Poté, co je zavražděn jeho spolukandidát, se prezidentským kandidátem stává televizní kazatel. Když se chopí své velké šance, začne se vyšetřovat vražda a na povrch vyplouvá, že kazatel možná není takový svatoušek, jak by se mohlo zdát.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Netflix nás teda zásobuje, doufám, že mu ještě něco zbyde na další měsíce. V pátek měly premiéru hned tři seriály, a to včetně argentinského El Reino. A musím říct, že i když mě ani jedna z novinek výrazněji neoslovila, všechny tři dokázaly zaujmout dostatečně na to, abych si je přidala do watchlistu, protože chci vědět, jak se bude příběh vyvíjet dál.

El Reino vypadá hodně nábožensky založený, až na hranici s fanatismem. On ale první díl potenciálně může dost klamat, protože podle popisu nebo fotografií to vypadá, že se spíše přesuneme do politické roviny, nebo se minimálně politika a náboženství budou výrazně prolínat.

Celé to působí tak nějak zvláštně. Není zde mnoho dialogů, seriál se spíše soustředí na vizuální a hudební stránku, kterými dokresluje atmosféru. Zároveň se ale nesnaží být extra umělecký, proto to ve výsledku působí trošičku zvláštně. Možná je to argentinský styl, který zatím téměř vůbec neznám. Ale nechci zobecňovat, spíše jde o záležitost tohoto konkrétního seriálu.

Zde jsem nejvíce váhala, jestli si ho přidat do watchlistu. Příběh vypadá zajímavě, ale zpracování v mých očích trošku pokulhává. Proto jsem byla překvapená, že epizoda hodně rychle utekla, čekala bych, že se mi bude spíše táhnout, když zde chybí nějaká velká akce nebo dějové posuny. Čím víc o tom přemýšlím, tím méně mě vlastně láká pouštět si další díl. Nedokážu vymyslet žádné argumenty, které by mi odůvodnily další sledování. Postavy nezaujaly, hudba byla výrazná, ale zvláštní, celé to na mě působí nepřesvědčivě.

  • v první chvíli naláká na další sledování (než jsem o tom začala přemýšlet a psát názor)
  • rychle uteče
  • když nad tím přemýšlím, nedokážu najít důvod, proč sledovat dál
  • celý díl působí hodně zvláštně
  • postavy nezaujaly
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu