6. 7. 2021

Novinka pod lupou: Generazione 56k (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Generazione 56k (Generace 56k)
Žánr drama, komedie, romantický
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 1. 7. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 33 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Díky náhodnému setkání si dva třicátníci dobře zapamatují rok 1998, kdy s nimi třískaly hormony a internet jim navždycky změnil život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moc příjemná oddychovka. Z cizojazyčného Netflixu mám vždy trošku strach, ale hned od prvních chvilek je jasné, že půjde o pohodovou romantickou „komedii“ (oddychovku, ne ve smyslu haha vtípek).

Ze začátku jsem se bála, že se po podařeném úvodu přesune děj do dětství hlavního hrdiny. Nakonec se střídají obě časové roviny, což k tomuto seriálu parádně sedí. Vůbec to nepůsobí rušivě, naopak se dozvídáme, jak se hrdinové znali jako malí. K vývoji příběhu to sedí a i dětští hrdinové jsou moc milí. Ale i tak dávám přednost dějové lince ze současnosti.

Zápletka je taková jednodušší, závěrečné odhalení dané slečny jsem tipovala od začátku, takže žádné velké překvapení se pro mě nekonalo. Vůbec mi to ale nevadilo, těším se, až sám hrdina zjistí, o koho jde a jak bude svou osudovou hledat, když na ni nemá žádný kontakt. Jak už jsem psala na timeline, atmosférou mi seriál připomíná vánoční seriál Dash a Lily, takže spokojenost, příjemné překvapení a určitě budu koukat dál.

  • povedená romantická pohodovka
  • střídání časových rovin
  • sympatičtí hrdinové
  • chemie mezi postavami
  • žádný neokoukaný příběh nečekejte
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tenhle pilot mě nalákala Ragelly, když napsala, že to je parádní. A výjimečně to parádní opravdu je! Protože ne vždy se u komedií s Ragelly shodneme, že jo.

Ale takhle by měly vypadat všechny romantické komedie. Hřejivě plynout dopředu, nehrotit situace do extrémů a nechat diváka, ať si pěkně vychutnává dobrou hřejivou náladu. Dokonce i historická složka funguje skvěle a vzdáleně mi připomínala Báječná léta. Navíc pro nás veterány je to takový flashback do dětství, protože kdo z dnešních dětí tuší, co to je videokazeta.

Pilot je krátký a ze současnosti nám toho moc neukáže. Hlavní dějová linka se odehrává v minulosti, i když cliffhanger je v přítomnosti. A že je! Na konci budete toužit, aby se ti dva zase potkali, a docela se těším, jak to plánují tvůrci vyřešit. Jak jsem psal na začátku, tohle se opravdu povedlo, a navíc je to šance vybarvit si Itálii na své mapě.

  • střídání minulosti a přítomnosti funguje
  • randící stereotypy fungují a nejsou přehnané
  • italské exteriéry, hlavně v minulosti, na barevné domečky je radost pohledět
  • úplně mi nesedl hlavní hrdina, ale dá se to přežít
  • vzhledem k italštině se na to nedá koukat na půl oka
90 %
Mé hodnocení
Fruiko

Tak, jak já nekoukám nikdy předem na trailery, tak tady jsem si nečetla ani anotaci! Naprosto slepě jsem věřila ragelly, díky které jsem se do tohoto skvostu pustila, aniž bych věděla předem cokoliv kromě 2 věcí: romantika a Itálie. A přesně tyhle aspekty táhly, a věřím, že i nadále potáhnou, celý seriál.

Ty lokace byly opravdu překrásné. Poslech italštiny miluju, ještě s tou jejich náturou. Plot twist taky dobrý. Kdo už má něco nakoukáno, musel něco takového čekat už od první vteřiny, co se slečna na rande tak zdráhala, ale přece jsem to čekala malinko jinak. Jedinou výtku bych asi měla k té zápletce odehrávající se ve flashbacích. Rozumím, že potřebovali nějak představit ty postavy atd., abychom chápali souvislosti, ale mohli vymyslet něco lepšího. Ale to je jen nepatrné minus, jinak se mi to, že celý děj tyhle dvě časové linie ozvláštnily, líbilo.

Pokud vám tenhle seriál Netflix zatajil jako mně, poděkujte teď NPL, protože tohle chcete vidět. Na odreagování a odpočinek perfektní – milá rom-com s ideální délkou, sympatickým obsazením, skvělou hudbou a nádherným prostředím Itálie. Co víc si přát?

  • Itálie, italština, Italové
  • romantická oddechovka
  • délka
  • soundtrack
  • plot twist, sice předvídatelný, ale super
  • příběh ve flashbacích
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Tyhle tvoje shrnutí po dokoukání série jsou parádní, doufám, že s nimi budeš pokračovat i dál 😊
před 2 roky
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Pokud to půjde, tak v tom určitě plánuju pokračovat i nadále :-) A moc ti děkuju, jsem ráda, že...
před 2 roky
PachezZ

PachezZ

Taková příjemná jednohubka, během jedný pracovní směny sem to dal celý a vlastně to tak nějak hřálo...
před 2 roky
Další články k tématu