11. 5. 2021

Novinka pod lupou: Girls5Eva (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Girls5Eva
Žánr komedie, hudební
Stanice Peacock
Premiéra 6. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 31 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tina Fey, Meredith Scardino
Hrají Sara Bareilles, Busy Philipps, Paula Pell, Renée Elise Goldsberry

O čem to je?

Slavná dívčí skupina z 90. let se plánuje dát znovu dohromady poté, co jejich hudbu zadaptuje mladý raper.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Chtěla jsem napsat, že mám ráda hudební seriály, než mi došlo, že v podstatě jediný hudební seriál, který jsem kdy pořádně sledovala, bylo Glee, takže se zde o nějakém pravidle mluvit úplně nedá. Každopádně Glee bylo za svých časů moje totální srdcovka, takže by se dalo alespoň říct, že hudebními seriály nepohrdnu. Jenomže to, co bylo tady, docela uráží pojem hudba :D Vzpomněla jsem si na film “Hudbu složil, slova napsal”, kde měl Hugh Grant taky takovou “kdysi slavnou” popovou skupinu a kde šlo o to, aby doslova vystihli typický kýč z osmdesátek. Ale tam to bylo naprosto boží a song PoP Goes My Heart se stal kultovním. Hudba v Girls5Eva je prostě jen kýč, bez jakékoliv přidané hodnoty.

Na začátku jsem si říkala “jé, půlhoďka, to uteče rychle”… neuteklo. Humor téhle komedie bych popsala asi jako hloupý. Párkrát jsem se chtě nechtě zasmála, ale je to takový ten humor na (velmi tenké) hranici vtipnosti s trapností – kolik narážek na čísla můžete nacpat do půhodiny? Nespočet. Pokud tento humor ale třeba naopak máte rádi a vyhledáváte ho, tady byste mohli natrefit na zlatou žílu. Mně nevadí, nebo jsem si to aspoň doteď myslela, ale očividně má v mých očích nějakou hranici. Taková ta silnější, starší členka skupiny (jméno po mně nechtějte :D) snad neměla ani jednu jedinou normální repliku, kterou bych nepovažovala za na sílu vytlačený joke, a obecně mi ani jeden charakter nebyl sympatický, což mému dojmu z pilotu ještě ubralo. Nejvíc mě nakonec pobavil (= překvapil) brácha od té postavy, co ji hraje Sara Bareilles, protože mi v hlavě hned naskočil “Vulture” z Brooklyn 99, a taky Jimmy Fallon, protože špatná reklama – taky reklama.

  • občas jsem se samovolně zasmála
  • devadesátkový vibe ve flashbacích
  • humor na hranici vtipnosti a trapnosti
  • nesympatické postavy
  • hudba
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jo, byla to taková nenáročná tuctová zábava, ale za mě pilot docela fungoval. Celou sérii si dám především proto, že jsem fanoušek hudebních seriálů a tady ten devadesátkový popík jel hodně.

Největší problém mám se samotnými postavami. Moc jsem se těšila na Busy, ale její postava je asi nejhorší z celé čtveřice. Nicméně mi úplně nesedly ani ostatní dámy. Není to tak, že bych je nemohla vystát, ale spíš jsem si je nezamilovala, abych s nadšením sledovala jejich osudy.

Když se ale řeší skupinové věci, tak to celkem funguje. Kostýmy, písničky, choreografie vypadají dobře a příběhová linka se mi taky líbí. Snad v dalších dílech bude fokus primárně na skupinu a ne na jednotlivé osobní životy, kterým chybí jakákoliv jiskra. Nutno ale říct, že herečky byly vybrány dobře, ladí jim to k sobě a kapelu bych jim i věřila.

S flashbacky do devadesátek nemám absolutní problém, za mě šlo bezkonkurenčně o nejlepší scény z pilotu a doufám, že v tomto stylu bude pokračovat i zbytek série.

  • devadesátkový popík
  • flashbacky
  • herečky
  • nudné postavy
  • nudné osobní životy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Kdo mě trochu zná, tak ví, že hudební seriály jsou moje gusto, takže Girls5eva jsem si nemohla nechat ujít. A musím říct, že jsem příjemně překvapena, byť se nejedná o žádnou vypalovačku.

Tvůrci zvolili u seriálu příjemnou 30minutovou stopáž, která dílu perfektně sedí. Nedochází tak ke zbytečné rozplizlosti a otravným dramatům nad rámec nutnosti. Na to, že se jedná o hudební seriál, je tu ale povážlivě málo zpěvu. Čekala bych minimálně jedno pořádné hudební číslo, ale bohužel jsme se dočkali pouze jednoho dokola opakovaného nápěvu. Nicméně od dalších epizod očekávám, že se tohle vylepší. Přece jenom zpěv byl upozaděn kvůli představování postav.

Hlavní představitelky jsou skvěle vybrané. Obzvláště posílám pochvalu za Saru Bareilles, která je nejen úspěšnou zpěvačkou, ale i skladatelkou. Podílela se mimo jiné na Little voice. Další, kdo potěšil mé muzikálové srdéčko, je Renée Elise Goldsberry, která je momentálně známá zejména díky muzikálu Hamilton. Dá se tedy očekávat, že falešných tónů se tady nedočkáme. I když jedna z postav přiznává, že na tom není ze zpěvem moc dobře. Bylo to takové pěkné pošťouchnutí směrem k výrobě mladých dívčích a chlapeckých skupin, kde se často stává, že někteří aktéři spíš jenom hezky vypadají, než zpívají.

Děj ubíhá příjemně, nejsou tu vyloženě hluchá místa a ani humor není trapný. Sympaticky si dělá legraci z dam kolem 40, které se vrhají zpět do showbusinessu. Zároveň je osvěžující se taky chvíli nekoukat na samé puberťáky, kteří pobíhají ve velkém procentu seriálu. Nicméně ani v tomto seriálu se neubráníme vztahovým peripetiím, a to zejména mezi hlavními představitelkami.

Celkově jedná se o pěknou oddechovku, u které člověk nemusí přemýšlet, ale zároveň neurazí. Nečekejte nic převratného, jedná se „pouze“ o lehký nadprůměr, ale je to bezpochyby dobrý kandidát na binge watching na dlouhé nedělní odpoledne.

  • hlavní představitelky
  • příjemný humor
  • typická limonáda
  • málo zpěvu
60 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu