29. 12. 2021

Novinka pod lupou: Around the World in 80 Days (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Around the World in 80 Days
Žánr dobrodružný, komedie
Stanice BBC One
Premiéra 26. 12. 2021
Vysílání neděle
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají David Tennant, Leonie Benesch, Ibrahim Koma, Shivaani Ghai

O čem to je?

Adaptace klasiky Julese Verna o panu Foggovi a jeho komorníkovi Passepartovi na cestě kolem světa, kterou musí absolvovat za 80 dní, aby vyhráli sázku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ještě před pilotem už jsem viděla několik zklamaných komentářů na timeline, takže jsem šla do sledování trošku obrněná. Nebyla jsem jednou z těch, kteří se na seriál třásli, z animované verze jsem viděla něco málo, ale obecně mě toto dílo až tolik neoslovuje. Možná právě proto jsem z pilotu nebyla tak zklamaná jako ostatní.

Přišlo mi to jako běžné odlehčené historické drama, špetka humoru, větší hrst absurdity, prostě taková ta sváteční klasika, kterou nelze brát úplně vážně. Bylo to v podstatě takové, jaké jsem to čekala, takže nemilé (ani jiné) překvapení se nekonalo.

Tennant i zde dokazuje, že hrát umí a je mu úplně jedno, co je to za roli. Pořád mu mnohem více sedí ďábel z Good Omens, tam se vyžil neskutečně, ale rozhodně to neznamená, že tady odvádí nějaký podřadný výkon. Prostě se na něj koukat dá, ať už hraje kohokoliv. Ani ostatní mi nijak zvlášť nevadili, jen si nedovedu představit, že bych si na ně po nějaké době ještě vzpomněla, nezanechali tak výraznou stopu.

Do dalších dílů se extra nehrnu. Docela mě překvapilo, že se pilot odehrává jen v jedné, resp. dvou zemích. Na to, že mají procestovat celý svět – a nepředpokládám, že seriál bude mít 80 dílů – tak bych čekala, že těmi zeměmi budou proplouvat trošku rychleji. Ale uvidíme, třeba se nakonec rozhodnu dát celému seriálu šanci, abych viděla, jak jim cesta šla.

  • Tennant
  • zábavné téma
  • zatím máme za sebou jen jednu zemi
  • další díly mě nelákají
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
šotek10

šotek10

Přiznám se, že jsem od toho čekala trošku víc, ale že bych byla vyloženě zklamaná a už se nechtěla dívat...
před 2 roky
Další články k tématu