13. 1. 2021

Novinka pod lupou: Lupin (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Lupin
Žánr krimi, drama
Stanice Netflix
Premiéra 8. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci George Kay, François Uzan
Hrají Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Vincent Londez

O čem to je?

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hodně sympatický seriál. Nevěděla jsem, do čeho jdu, ale první díl mě zaujal a ač jsem to neměla původně v plánu, seriál si přidávám do watchlistu.

Hlavní hrdina je sympaťák. Flashbacky sice nezaujaly až tolik jako samotný hlavní děj, ale líbilo se mi, že se na konci dílu minulost a přítomnost hezky propojily a ukázaly se všechny motivy hlavního hrdiny a důvody, proč je, jaký je.

Zasazení do Francie mi vůbec nevadilo, stejně jako samotná francouzština. I tak si ale nemůžu vynachválit Netflix a to, jak v podstatě všechny novinky lokalizuje i pro náš trh. Líbí se mi, že tady vzniká takový standard, že ti, kteří si službu předplácí, se dočkají bohaté nabídky obsahu minimálně s CZ titulky. U anglicky mluvících seriálů je mi to osobně jedno, ale samozřejmě i věci, kterým rozumím, se s titulky sledují lépe. Ale především to otevírá dvířka cizojazyčnému obsahu, který jsem nikdy dříve nejen že neměla dostupný (ne v takové míře jako na Netflixu), ale hlavně jsem o něj ani neměla zájem právě kvůli jazykové bariéře.

Po skončení pilotu jsem byla tak potěšená tím, co jsem právě viděla, že jsem si pustila dokonce i trailer, což nikdy nedělám, jen abych viděla, co dalšího nás ještě čeká. A vypadá to, že i další díly se ponesou ve stejném duchu, takže jak říkám, seriál k mému překvapení míří do watchlistu.

  • sympatický hrdina
  • zábavný příběh
  • propojení minulosti a přítomnosti v závěru dílu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Tak tenhle seriál mi málem proletěl pod radarem, ale jsem rád, že se tak nestalo, jelikož kdo by nemiloval parádní heist film… tedy v tomhle případě seriál. Už díky lehce „spoilerovému“ traileru a faktu, že postava Arsèna Lupina je docela známá a i já – člověk, který není zrovna čtenář, jsem už o tomto lupiči-gentlemanovi slyšel. Zde se však nejedná o přímý převod této postavy a příběhů do současnosti, ba o inspiraci pro děj a hlavně i pro našeho „Lupina,“ pro kterého byla kniha povídek o této fiktivní postavě něco jako příručkou. Pravé jméno hrdiny je Assane Diop, kterého hraje Afro-Francouz Omar Sy. Toho můžete znát z mnoha vedlejších rolí, ale především ze skvělého francouzského filmu Nedotknutelní, díky této roli jsem si ho oblíbil nejen já.

Jelikož se jedná o už zmíněný heist žánr, tak se samozřejmě nemůže obejít bez sestříhaných záběrů z příprav a předpokládaného či skutečného průběhu loupeže, které prostě osobně zbožňuji. Jak už se dalo očekávat, tak i přes předpokládané „překážky“ se loupež povede, naneštěstí na stopu našeho hrdiny přijde další fanoušek této fiktivní postavy, tentokrát však zástupce francouzského policejního oddělení.

  • heist žánr a montáže
  • Omar Sy jako Assane Diop / ‚Arsène Lupin‘
80 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Mik

Mik

Jak to vyšlo, tak jsem skoukl první díl a hned mě to chytlo, takže skouknuto v kuse. Za ten konec bych...
před 3 roky
_-0-_

_-0-_

Když vidím tu vlnu pozitivně laděných commentů, tak je mi smutno. Proto, že si neumím představit kladné...
před 3 roky
Lill

Lill

Po vašich nadšených recenziách som sa pustila do seriálu a musím teda povedať, že prvé polhodinka bola...
před 3 roky
Další články k tématu