22. 9. 2021

Novinka pod lupou: The Premise (FX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Premise
Žánr drama, komedie, antologie
Stanice FX
Premiéra 16. 9. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci B.J. Novak
Hrají různí

O čem to je?

Antologie využívá silná a vážná témata současného světa, která bere jako odrazový můstek pro vyprávění samostatných příběhů o světě, ve kterém aktuálně žijeme.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No… tak to bylo nečekané. Jela jsem pilot hned po první epizodě The Cleaner a dva seriály po sobě jsem dostala něco, u čeho jsem absolutně netušila, jak se bude vyvíjet dál. Zde ale nadšení z Cleanera nesdílím. Tohle pro mě bylo prostě a jednoduše stupidní.

Chápu, že šlo o komedii, takže to museli hodit do absurdní roviny. Ale tohle nešlo brát ani tak, že víte, že to nesmíte brát vážně. Ten koncept byl tak debilní, že se mi tomu ani nešlo smát.

Pro ty, kteří nechtějí sledovat celý díl: Jde tam o to, že na sextape je zachycený důkaz o nevině obžalovaného člověka. Nahrávka je pouštěna u soudu, místo toho, aby se ale právníci a porota soustředili na to, kvůli čemu u soudu jsou, tak se celý proces točí pouze kolem aktérů dané porno nahrávky a v podstatě o tom, jak trapně se ten týpek u sexu chová. To celé má být zdroj vtipu, ale tak moc se to míjí s mým stylem humoru, že se ani z dálky nevidí. Ve výsledku jsem tak seděla, koukala a ani jednou se nezasmála.

Tím, že jde o antologii, nejde moc zobecnit, jak budou vypadat další díly. Pokud se ale všechny povezou na podobné vlně absurdní nelogičnosti, tak se jim velkým obloukem vyhnu.

  • kratší stopáž
  • absurdně trapné
  • úplně se míjí s mým stylem humoru
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Pokud se o režii S01E01 skutečně postaral Kitao Sakurai, tak se nedal očekávat žádný zázrak...
před 2 roky
Anyk

Anyk

Seriál jsem měla ve Chci vidět, mám antologie ráda. Jakmile jsem ale viděla trailer, šel seriál ze Chci...
před 2 roky
Kolombo

Kolombo

Zní to jako něco, co by se fanouškům The Eric Andre Show mohlo líbit.
před 2 roky
Další články k tématu