20. 5. 2021

Novinka pod lupou: The Underground Railroad (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Underground Railroad (Podzemní železnice)
Žánr historický, drama
Stanice Amazon
Premiéra 14. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 75 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Colson Whitehead (předloha)
Hrají Thuso Mbedu, Chase W. Dillon, Aaron Pierre, Joel Edgerton

O čem to je?

Cora, mladá černoška, odhalí během svého pokusu o útěk z otroctví něco úžasného.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pořád přemýšlím, jaký je rozdíl mezi tímto seriálem a podobně pojmenovaným pár let starým dramatem Underground. Napadá mě jen výměna herců a jiná stanice, protože obsahově to zní úplně, ale úplně stejně.

Na pilot se nekouká lehce. Rasistické téma dokonale zapadá do dnešní doby, ale seriál prostě jen ukazuje praktiky, jaké tenkrát byly provozovány. Bylo to špatné? Samozřejmě. Ale teď už s tím nic neuděláme, můžeme se jen snažit chovat se ohleduplněji ke všem lidem kolem sebe.

Každopádně trestání otroků, kteří se odvážili zkřížit s pány cestu, bylo opravdu drsné a bolestivé už od pohledu. Zapálení zaživa otroka, který se pokusil utéct, to se nesleduje lehce. První díl je takový seznamovací, ukazuje praktiky na plantáži. Jsem zvědavá, co bude v dalších dílech, kde se očividně děj přesune na cestu otroků za svobodou. Myslím, že další díly se budou od pilotu docela lišit, i kdyby jen prostředím.

  • poutavý příběh odrážející realitu tehdejší doby
  • to samé už tu jednou bylo
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu