2. 11. 2021

Novinka pod lupou: The Outlaws (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Outlaws
Žánr komedie, krimi, drama
Stanice BBC One
Premiéra 25. 10. 2021
Vysílání úterý
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sedm cizích lidí z různých společenských vrstev musí společně vykonávat v Bristolu nucené práce. Zpočátku se zdají být archetypy, které můžeme snadno zaškatulkovat, ale postupně nahlédneme za jejich fasády, pochopíme jejich skryté hlubiny a to, co z nich udělalo lidi, kterými jsou dnes. Připomínáme si, že nikdo není jen dobrý nebo jen špatný. Každý má svůj příběh. Když se jejich nepravděpodobná nová přátelství protnou s jejich komplikovanými soukromými životy, musí se vyvrhelové spojit, aby ochránili jednoho z nich před nejnebezpečnějším bristolským zločineckým gangem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Celou dobu jsem se nemohla zbavit pocitu, že se tady někdo snaží hrát na druhé Misfits. Bohužel, na rozdíl od původního seriálu tu chybí tři základní aspekty – zajímavé a zábavné postavy, nadpřirozeno, a samozřejmě to nejdůležitější – nejvíc cool probační!

Neříkám, že to bylo špatné. Postavy jsou každá jiná, dobře si je zapamatujete, ale zároveň o nich nevíte zdaleka všechno, takže je tu prostor pro postupné odkrývání jejich životních osudů a toho, co je dovedlo až do podmínky a k veřejně prospěšným pracím. Některé vtipy se vyvedly, jiné byly vedle jak ta jedle.

Vůbec mi nesedlo posledních deset minut, když sledujeme hrdiny v jejich osobních životech v době, když nejsou spolu ve skupině. Trable je provází na každém rohu, ale jsou až moc vyumělkované. Mnohem raději bych je sledovala jen během práce, jakou mají společnou dynamiku, než do toho zatahovat tisíc dalších postav, policii a další vyšetřování. Nevím, zdá se mi to splácané páté přes deváté, aniž by postavy byly dost silné na to, aby to všechno utáhly. Další díly vynechám.

  • postavy si snadno zapamatujete
  • občas se povede vtip
  • společná dynamika party
  • trapná probační
  • důraz na osobní životy
  • Misfits nečekejte
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Britský seriál a já se bavila, to je snad zázrak! Když se takhle sejde nesourodá skupinka lidí, je podle mě zaděláno na chytlavý děj vždycky. Je to jedno z mých oblíbených klišé. Tentokrát se pro změnu ocitáme v prostředí veřejně prospěšných prací, kdy má každý z ústředních hrdinů vlastní potyčku se zákonem. Postavy jsou hodně vyhraněné do svého pole osobnosti, nicméně právě toto pak vytvoří onu zajímavou různorodou skupinu jedinců (a narážek).

Musím říct, že jednotlivé představení postav bylo super. O někom toho víme víc, o někom míň, ale celkově to šlapalo jako hodinky. Kromě Rani mi žádné jméno neutkvělo v paměti, protože vedle toho, kdy si ze začátku na probačním dělali prezenčku, snad ani oslovováni nebyli. Každopádně bezprostředně nejlepší byl Christopher Walken, který si všechny scény, kde se objevil, ukradl pro sebe, a naopak nejméně mě zaujala linka kolem toho černocha, jeho sestry a celého toho gangu – byť předpokládám, že se do těchto problémů brzy zapojí celá parta, což mě vůbec netěší.

Bylo to vtipné i vážné, opravdu moc fajn kombinace humoru a dramatu. Jelikož jsou ty postavy diametrálně rozlišné, pocházejí z různých vrstev a každý má svoje způsoby, nebylo těžké pobavit se. Ale bože, proč tomu takových 15 minut neubrali? Hromada zbytečností a opakování stejných “zápletek”. Jestli se každý den těch jejich nucených prací bude řešit, že Rani něco ví, tak ať se k tomu vyjádří, brzy bych to odpískala. Začátek (jakože asi půlhodina) mě bavil nejvíc, škoda, že potom to pomalinku začalo ztrácet mou pozornost. Až na Christophera Walkena, ten byl pořád boží.

  • Christopher Walken
  • klišoidní téma skupiny rozdílných cizích lidí
  • představení postav a jejich vzájemné interakce potom fungovaly na jedničku
  • pobavila jsem se (obzvlášť na britský seriál)
  • DÉLKA
  • kvůli délce se tam objevovaly zbytečnosti a opakování
  • zápletka s gangem
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
sandokan555

sandokan555

ja ze preco mi je take zname to meno Eleanor Tomlinson a ta tvar .. The Nevers. Tam rozhodne nevyzerala na...
před 2 roky
Další články k tématu