16. 10. 2021

Novinka pod lupou: Ghosts (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ghosts
Žánr komedie
Stanice CBS
Premiéra 7. 10. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladému páru ve finančních potížích se splní sen, když zdědí nádherný dům na venkově. Brzy však zjistí, že budova se nejen rozpadá, ale že v ní také žije nespočet duchů bývalých obyvatel. Seriál je adaptací stejnojmenné britské předlohy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tento pilot jsem byla docela zvědavá, jelikož jsem velkým fanouškem britského originálu. Pilot jde více (méně) po ději originálu, i když si přidali pár duchů do hlavní skupinky, společně s lokální úpravou jejich příběhů, což vidím, jako pozitivní změnu. Ovšem některé postavičky v této skupině jsou dosti přes čáru a nemusely by být. Také mi přijde, že tato verze duchů je až moc upravená a čistá… Přesto má svou vlastní jiskru. Jistě pro fanoušky britské verze je to stále předvídatelné převyprávění stejného příběhu a do budoucna doufám, že využijí vlastní kreativitu (jestli je to vůbec legálně možné) a vytvoří vlastní verzi, které se odpoutá od originálu ještě více. I přesto, že preferuji britskou verzi, tak této šanci dám, jsem vážně zvědavá na americké pojetí.

  • vlastní jiskra
  • sympatická ústřední dvojice
  • větší spektrum duchů (od britské verze)
  • SGI (z toho bolely až oči)
60 %
Mé hodnocení
WillowPurple

Myslela jsem, že to nebude můj styl humoru, ale nakonec jsem se překvapivě bavila. Jelikož je každý z duchů přesně zaškatulkovaný do své doby, ve které umřel, a do společenské role, vytvářelo to spoustu komických situací. Na druhou stranu mi to přišlo dost černobílé, co se týče předsudků a stereotypů, ale jedná se o komedii, takže se to nedá – nebo by se to aspoň nemělo – brát tak vážně.

Vidět Rose McIver v “civilu” (po iZombie a její Tinker Bell) bylo přinejmenším zvláštní, ale je skvělá a s Utkarshem, kterého mám zase zafixovaného z Pitch Perfect a netušila jsem, že je jinak takový sympaťák, mi sedli. Nejlepší byla scéna ze sklepa, kterou jsem nečekala a kam už odteď nechci chodit, a ty generálovy narážky na manžela. Uteklo to bezvadně rychle, děj hezky šlapal a komediální délka epizod je prostě ideální.

Očekávám ještě větší zábavu v dalších dílech, když pilot dopadl tak, jak dopadl a těším se na to. Sérii ráda dokoukám, byť z toho necítím žádnou dlouhodobou srdcovku, takže pokud seriál hned potom zaříznou, jako velkou ztrátu to vnímat nebudu. Doufám, že tady bude někdo, kdo má srovnání s britskou verzí. Koukat na ni nechci, Britové jdou pokud možno mimo mě, ale zajímalo by mě, jestli a v čem se to liší.

  • překvapivě vtipné
  • dvojice Rose a Utkarsh
  • rychlost a délka
  • stereotypizace, škatulkování, předsudky
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Pamatuju si, že britská předloha pro mě byla při sledování pilotu do NPL obrovským překvapením. Nečekala jsem nic, ale dostala jsem parádní a svěží komedii, která mě po dlouhé době navnadila na sledování dalších epizod, což se mi u britských komedií nestává v podstatě nikdy.

Americká verze, jak už to bývá, je naprostá kopie, pouze s jinými tvářemi. Musím ale říct, že to funguje i na americký způsob. Pilot se mi líbil a těším se na další díly, které už si snad půjdou trošku svou cestou a nebudou naplno kopírovat originál.

Obsazení je to, na čem komedie stojí. Liv v hlavní roli je pro mnohé asi největším lákadlem, ale ani ostatní nejsou k zahození. Nejnudnější je asi manžel, který mi nesedl, ale ostatní se mi líbili. Každý duch je úplně jiný, mnozí ze starší doby nerozumí modernějším věcem, vtipy podle toho skvěle fungují.

Jsem ráda, že z toho tvůrci neudělali vyloženě sitcomový seriál, ale zachovali mu tu přátelskou uvolněnou atmosféru a pohodový klid. Jednoduchá lokace, hrstka tváří a vkusné zábavné vtipy a situace. Co víc si u komedií přát?

  • pilot navnadí na další sledování
  • sympatické postavy, hlavně duchové
  • rychle uteče
  • pokud sledujete britskou verzi, asi není potřeba koukat i na americkou
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Petyer

Petyer

Tak chystal som sa na britsku aj US verziu, a tymito recenziami ste ma len utvrdili, ze som sa rozhodol...
před 2 roky
sandokan555

sandokan555

Britskej verzii by osm dal o 10% viac asi ako tejto. Je to kopia, ale predsa len ked niekto sa snazi...
před 2 roky
andromache

andromache

Britskou verzi neznám, takže do té americké půjdu s čistou hlavou. A ano, nebýt v tom Rose McIver...
před 2 roky
Další články k tématu