13. 4. 2021

Novinka pod lupou: Kung Fu (The CW)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kung Fu
Žánr akční
Stanice The CW
Premiéra 7. 4. 2021
Vysílání středa 20:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Čínsko-americká hrdinka má již ve 25 letech krizi středního věku. Rozhodne se odejít z vysoké a vydat se na životní cestu do izolovaného kláštera v Číně. Když se vrátí domů, zjistí, že její rodné město ovládl zločin a korupce. Využije proto své schopnosti bojového umění a hodnoty Shaolin, aby chránila svou komunitu a předala kriminálníky spravedlnosti. V mezidobí navíc hledá zabijáka, který zabil jejího mentora a nyní jde po ní.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Upřímně jsem to čekala lepší. Kolem seriálu byl docela povyk, ale první díl úplně nepřesvědčil, že nepůjde jen o další rodinné drama, které sem tam doplní nějaký ten kopanec.

Začátek vypadal dobře. Ve svižném tempu jsme zjistili, jak se hrdinka dostala z běžného života do kláštera v Číně, co se stalo a proč se vrátila domů. Doma už to bylo horší. Líbila se mi dynamika mezi třemi sourozenci, ale celkově mi přišlo až moc nápadné, že rodiče mají velké problémy zrovna ve chvíli, kdy hrdinka vstoupí do dveří, takže je hned po příjezdu musí zachraňovat.

Původní Kung Fu seriál neznám, tak nemůžu moc porovnávat, jak se reboot povedl. Podle mě by mu ale více slušelo, kdyby se soustředil převážně na tu linku s prvky fantasy – dopadení nebezpečné soupeřky s mečem, než aby šlo o rodinné problémy, které ty zajímavější části příběhu upozadí.

  • svižný úvod
  • dějová linka se záporačkou
  • sourozenecká dynamika
  • rodinné drama
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Tak ja som to pozeral v TV ako -nast rocny takze uz si to celkom nepamatam. Proste je to nostalgia a...
před 3 roky
RRR

RRR

Ja mám teda opačný názor oproti väčšine tu, za mňa skvelé prekvapenie a z Veľkej 5 pre mňa rozhodne...
před 3 roky
sandokan555

sandokan555

Ok tak som tomu dal druhu sancu a pozrel si to od zaciatku znova ... Do znelky sama blbost , v USA ehm...
před 3 roky
Další články k tématu